Fisker a înregistrat peste 7.000 de rezervări pentru SUV-ul electric Ocean: startul producției este programat pentru 2022

de Cornel Șocariciu
Luni, 03.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start-up-ul american Fisker a anunțat că au fost înregistrate 7.062 de rezervări pentru SUV-ul electric Ocean. Modelul va intra în producție în 2022 și va fi disponibil și în Europa.

La începutul acestui an, start-up-ul american Fisker fondat de Henrik Fisker a prezentat SUV-ul electric Ocean în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas.

Conform oficialilor companiei, producția noului Fisker Ocean va demara în ultimul trimestru din 2022, urmând ca în primă fază, debutul comercial să aibă loc doar în SUA și pe câteva piețe din Europa (Germania, Norvegia și Danemarca).

Acum, oficialii Fisker au anunțat că au fost înregistrate 7.062 de rezervări pentru Ocean primite de la clienți din 30 de țări.

"Vreau să le mulțumesc celor care au plasat rezervări pentru un exemplar Ocean. Ținta noastră a fost ca până la finalul lunii iulie să avem 5.000 de rezervări. Este încurajator să vedem că există un interes global pentru Fisker Ocean", a declarat Henrik Fisker, CEO-ul companiei.

SUV-ul Ocean va fi disponibil atât într-o versiune cu un singur motor electric și roți motrice spate, cât și într-o variantă cu două motoare și tracțiune integrală.

Modelul va fi echipat cu o baterie cu o capacitate de 80 kWh, iar autonomia ar urma să ajungă până la 480 de kilometri, în funcție de versiunea aleasă.

Prețul de pornire pentru Fisker Ocean este de 37.499 de dolari.

Mai mult decât atât, Henrik Fisker a declarat că au fost inițiate o serie de discuții cu organizatorii Extreme E, competiția de off-road care se va desfășura exclusiv cu mașini electrice. Seria va debuta în 2021, iar Fisker ar putea aduce la start o versiune de competiții a lui Ocean.

Via | Fisker | Motor Authority

Comentarii (2)

  • prevad o stire peste ceva vreme... circa 7000 de clienti si-au luat teapa de la unu Fisker care le-a promis ca le vinde o troaca de masina.... unde le construieste asta? ca nu au nici o fabrica, nici de baterii nici de masini. Eu am mai zis ca ar fi bine sa mai dati nici o stire despre Fisker pana in momentul in care o sa vad prima masina vanduta. Pana atunci e doar zgomot de fond tot ce vine de la astia.... Peace ...
    11 1
  • In urma sesizarilor lui @kirotractor, am citit si eu un articol despre Fisker. Cica ar urma sa aiba inca 3 automobile, in afara de Ocean. Care Ocean inca nici n-a vazut productia. In sectiunea de comentarii, majoritatea zicea cat de tepar e Fisker. Deci incep sa fiu si eu convins ca totul e doar o schema piramidala de imbogatire peste noapte pe seama naivilor.

    Ce ma mira e cum de nu intra nimeni peste el sa-l bage la zdup. E chiar evident ce borfasii face, iar acum se pare ca vrea s-o traga la scara larga. Interesant de urmarit ca si can-can. Ca masini nu prea cred c-o sa scoata prea curand.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru