Fiat-Chrysler vrea să investească în producția de mașini electrice și hibrizi plug-in în Italia: credit de 800 de milioane de euro

de Paul Cosma
Luni, 21.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler a împrumutat, până acum, 800 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru a sprijini producția de mașini electrice și hibrizi plug-in în cadrul fabricilor sale din Italia. Grupul are un plan de investiții de 5 miliarde de euro ce vizează uzinele din Pomigliano, Melfi și Mirafiori.

Fiat Chrysler Automobiles anunță că a contractat un nou credit de la Banca Europeană de Investiții (BEI) cu scopul de a crește producția de vehicule electrificate în Italia.

În această vară, FCA a împrumutat 300 de milioane de euro de la BEI pentru investiții în producția de hibrizi plug-in la uzina din Melfi, respectiv construcția de mașini electrice la uzina Fiat din Mirafiori.

Un nou împrumut, în valoare de 485 de milioane de euro, a fost acordat acum de BEI celor de la Fiat-Chrysler pentru investiții în fabrica de la Pomigliano și activități de cercetare și dezvoltare la Torino.

Creditul BEI acoperă 75% din suma pe care FCA vrea să o investească în acest proiect, pe perioada 2020-2023.

Fiat-Chrysler a anunțat recent un buget de 5 miliarde de euro pentru investiții în creșterea producției la fabricile sale din Italia.

Via FCA

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Pam pam ...

    QED
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru