Fiat-Chrysler vrea să ajungă la o înțelegere cu clienții săi: grupul a fost dat în judecată pentru manipularea emisiilor diesel a 104.000 de mașini vândute în SUA

de Petre Barac
Miercuri, 20.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Avocații Fiat-Chrysler și proprietarii mașinilor produse de grupul auto poartă discuții pentru o înțelegere în procesele privind acuzațiile de manipulare a emisiilor pentru modelele diesel vândute în perioada 2014-2016, anunță o instanță de judecată din SUA.

În luna mai, Departamentul de Justiție din SUA a dat în judecată Fiat-Chrysler sub acuzația de folosire ilegală a unui soft care a manipulat emisiile pentru 104.000 de mașini diesel vândute începând cu anul 2014. De atunci, numeroase procese au fost intentate de proprietarii mașinilor cu probleme.

O instanță de judecată din San Francisco a transmis că avocații grupului Fiat-Chrysler și cei ai clienților au început un proces de împăcare”, în urma unor “discuții sănătoase” care ar putea duce la o soluție amiabilă.

În paralel, grupul auto poartă negocieri pentru o înțelegere și cu Departamentul de Justiție din SUA.

“Căutăm mai multe căi prin care să ajungem la o înțelegere. Toate părțile implicate sunt dornice să obțină un acord comprehensiv”, a transmis un reprezentant al instanței de judecată.

Grupul Fiat-Chrysler a reușit să obțină acordul autorităților americane pentru ca mașinile echipate cu softul ilegal, vândute în perioada 2014-2016, să fie reparate în următoarea perioadă.

Reparațiile se vor întinde pe durata a trei luni, iar autoritățile ar urma să publice rezultatele verificărilor ulterioare până la sfârșitul lunii aprilie 2018.

Via Autonews

Comentarii (2)

  • Americanii nu-i amendeaza pe americani?
    6 0
  • 104000 masinii . Cu o mare precizie americana au numarat masinile astea. Punem pariu ca sunt mai multe?
    We will make america great again ! What a joke!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru