Fiat Chrysler va folosi tehnologie Google și Samsung pentru conectarea tuturor modelelor, până în 2022: noile funcții vor fi disponibile începând cu 2019

Publicat joi, 02.05.2019 11:36 de Paul Cosma

Fiat Chrysler va utiliza tehnologie de la Google şi Samsung pentru conectarea tuturor vehiculelor sale, până în 2022, oferind servicii de muzică şi video, precum şi, ulterior, servicii de car-sharing şi posibilități de conducere autonomă.

Grupul FCA va folosi sistemul de operare Android al Google, la nivel global, pentru toate modelele sale conectate, în loc de un mix de softuri în funcție de regiune, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

În plus, Fiat Chrysler va mai folosi platforma digitală bazată pe cloud de la Harman, divizie a grupului Samsung. Până în 2022, FCA vrea ca toate mașinile sale să fie conectate cu ajutorul Google și Samsung, astfel încât să ofere diferite servicii, printre care muzică și streaming video, dar și, ulterior, posibilități de car-sharing și tehnologii autonome.

Avantajul Fiat Chrysler este că nu va cheltui practic nimic pentru dezvoltarea acestor tehnologii, însă dezavantajul este că va fi dependent de furnizorii de tehnologie și sisteme.

Grupul italo-american a anunţat că noile funcţii vor începe să fie disponibile din a doua jumătate a anului 2019. Printre altele, sistemul va oferi proprietarilor de mașini diferite informații despre trafic, locațiile benzinăriilor și a stațiilor de încărcare sau ofertele restaurantelor.

Via Reuters