Fiat-Chrysler testează capacitatea hibrizilor plug-in de a trece automat la modul electric în zonele cu restricții de trafic: proiect-pilot în Torino

de Paul Cosma
Joi, 04.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler a demarat un proiect-pilot prin care vrea să testeze capacitatea hibrizilor plug-in de a trece automat la rularea 100% electrică în zonele cu trafic restricționat. Primele teste au fost făcute cu un Jeep Renegade 4xe PHEV în Torino, urmând ca proiectul să fie extins în Italia și alte țări.

Grupul Fiat-Chrysler încearcă să recupereze decalajul față de competitorii ce dețin deja o gamă bogată de mașini electrice și hibride.

FCA a dezvoltat un prototip care recunoaște zonele cu trafic limitat din orașul Torino, iar sistemul de senzori oprește automat motorul termic pentru o rulare exclusiv electrică. Proiectul “Turin Geofencing Lab” se bazează pe un Jeep Renegade 4xe PHEV, în parteneriat cu autoritățile italiene.

Potrivit FCA, sistemul afișează un mesaj prin care șoferul este anunțat că urmează să intre într-o zonă cu trafic restricționat (ZTL). Funcția “Electric Drive Mode” este activată automat și mai apoi dezactivată când mașina părăsește zona respectivă.

Dacă șoferul decide să treacă în modul “Hybrid” în ZTL , sistemul trimite o alertă către autoritățile ce gestionează platforma digitală a orașului Torino. După finalizarea testelor, proiectul va fi extins în alte orașe din Italia, dar și în afara țării.

Via FCA

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    hopa, big brother are deci frati si in torino la butoanele platformei digitale a orasului cica ..ce skynet o fi si asta doar sarsaila stie.

    si eu care voiam sa vizitez torino cu nissanu meu tiida.. cred ca ii lipesc o emblemna de electrica nisan leaf si nu se prinde digi-platforma ca sint amindoua la fel de nasparlii.
    12 1
  • @netam
    lasand gluma la o parte, si eu am de gand sa merg la torino cat de curand se va putea, ca virusul asta mi-a stricat planurile anul asta. torino e un oras absolut superb, rafinament si bun gust oriunde vezi cu ochii, incusiv in zonele limitrofe. am fost deja de 5x acolo (anul asta trebuia sa fie a 6-a vizita) si tot nu ma satur de el. si drumul e tare fain, cu masina desigur, nu par avion, cu o oprire sau doua, fara graba si fara stres, totul la relaxare si la placere.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru