Ferrari nu renunță la dezvoltarea actualului monopost: "Mai sunt multe curse, iar Ferrari nu a obținut încă nicio victorie în 2019"

Publicat miercuri, 07.08.2019 14:58 de Daniel Popescu

Ferrari a exclus varianta de a renunța prematur la dezvoltarea actualului monopost, întrucât își propune să obțină victorii în acest sezon, însă admite că are probleme cu forța de apăsare aerodinamică.

Ferrari are șanse minime să se implice în lupta pentru titlul mondial din acest sezon, ca urmare a dominației autoritare a celor de la Mercedes și a progreselor recente înregistrate de Red Bull.

Una dintre opțiuni ar putea fi renunțarea la dezvoltarea monopostului pentru a se concentra pe monopostul din sezonul 2020, însă șeful Maria Binotto a exclus această variantă. Acesta sugerează că Ferrari trebuie cel puțin să încerce să obțină o victorie în acest an, în contextul în care și cei de la Red Bull au câștigat două curse prin Max Verstppen.

"Nu cred că ar trebui să ne concentrăm pe monopostul de anul viitor. Nu numai pentru că avem același regulament și tot ce facem în acest an va fi benefic pentru anul viitor. Mai sunt multe curse și Ferrari nu a obținut nicio victorie, avem cel puțin un obiectiv, așa că trebuie să facem tot ce putem în acest sezon", a explicat el.

Binotto a admis că principala problemă a monopostului din acest an este legată de forța de apăsare aerodinamică, mai ales că aceasta va juca un rol esențial și în sezonul următor.

"Ducem lipsă de forța de apăsare aerodinamică. Sunt circuite unde nu concurăm cu o forță de apăsare aerodinamică maximă, așa că atunci poate fi diferit. În a doua parte a sezonului vom încerca să îmbunătățim forța de apăsare aerodinamică, mai ales că vom avea nevoie de și mai multă anul viitor. Știm că rivalii dezvolta în continuare și nu putem considera diferența de forma din prezent ca singurul obiectiv pe care îl avem de îndeplinit", a mai precizat el.

Via Motorsport

 • Nica, miercuri, 07.08.2019 15:19

  Deci obiectivul Ferrari nu mai este campionatul la piloţi şi constructori? Realistic vorbind, la piloti vor fi pe 4 şi 5 (după Hamilton,Verstappen şi Bottas) iar la constructori au noroc cu ...Gasly, ca altfel maşina în prezent e de locul 3 iar ritmul de dezvoltare al monopostului Red Bull este superior

 • Joker, miercuri, 07.08.2019 16:47

  Sa terminat pentru ei si acest an,au asigurat locul 3 la piloți si 2 la constructori. O echipă foarte slabă,mai ales pe departamentul tehnic si de strategie. Singura salvare pentru ei este Ross Brawn, altfel nu vor avea nici o sansa nici în anii urmatorii

 • Sumi7, joi, 08.08.2019 10:33

  Din pacate Joker are dreptate.

 • Mercedes F1, joi, 08.08.2019 10:53

  In momentul de fata Ferrari sunt sub Mercedes si Red Bull ca intreg pachet. Red Bull are o exceptie-Gasly. Cu un pilot bun ar fi peste Ferrari la general.

 • Radu, joi, 08.08.2019 13:58

  Ferrari nu renunta la dezvoltarea monopostului pentru ca lupta pentru locul 2 continua.

 • io, joi, 08.08.2019 16:07

  Ce sa faca Ross Brown acum? A avut bulan cu Schumacher la Ferrari apoi au avut o piesa pe masina Brown GP pe care celelalte monoposturi nu au avut-o. Piesa aia a adus o secunda pe tur si nu a fost inventata de Ross Brown.

 • JugaruGabi, joi, 08.08.2019 16:09

  La cum evolueaza Ferrari in ultimul timp, nu au asigurat nici macar locul 3 la piloti.