Ferrari LaFerrari Aperta, vândut la licitație cu 8.3 milioane de euro: banii vor fi folosiți în scopuri caritabile

Publicat luni, 11.09.2017 16:05 de Petre Barac, Foto: Ferrari

Un exemplar special Ferrari LaFerrari Aperta a fost vândut cu 8.3 milioane de euro în cadrul unei licitații, iar banii obținuți vor merge către organizația Salvați Copiii.

Ferrari a stabilit un nou record după ce unitatea cu numărul 210 a supercarului decapotabil LaFerrari Aperta a fost vândută cu peste 8 milioane de euro în cadrul unei licitații organizate de RM Sothersby. Banii vor fi donați în scopuri caritabile, urmând să fie folosiți pentru proiectele educaționale în Asia și Africa.

Precedentul record de 7 milioane de dolari fusese stabilit în luna decembrie a anului trecut. Și atunci banii au avut ca destinație un proiect caritabil, ajungând la victimele cutremurului din centrul Italiei.

Exemplarul Ferrari LaFerrari Aperta a fost vopsit în culoarea Rosso Fuoco și integrează și linii acoperite în nuanța Bianco Italia. Interiorul a primit o tapițerie din Alcantara de culoare neagră, accesorii din fibră de carbon și cusături roșii. 

Italienii anticipau că mașina se va vinde cu un preț cuprins între 3 și 4 milioane de euro, dar așteptările au fost complet depășite. Sub caroseria ei se află un ansamblu hibrid, compus dintr-un motor V12 de 6.2 litri și 800 de cai și un motor electric de 163 de cai. Puterea totală a decapotabilei este de 963 de cai putere, iar accelerația de la 0 la 100 de km/h se face în doar 3 secunde. 

Nu au fost singurele modele vândute în cadrul licitației de la Fiorano, suma totală adunată în cadrul ceremoniei fiind de peste 15 milioane de euro.

Via Ferrari

  • Cineva, marţi, 12.09.2017 15:39

    Cum sa platesti suma asta pt. o masina care nu face mai mult de 300 de mii pret de productie si 2 milioane pret de vanzare ? Supra Supra evaluata ! O lume nebuna....