Ferrari începe în forță testele de la Barcelona: Vettel, cel mai rapid și pilotul cu cele mai multe tururi parcurse

de Daniel Popescu
Marti, 19.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a fost cel mai rapid în prima zi de teste de la Barcelona și pilotul care a parcurs cele mai multe tururi, fiind urmat în clasament de Carlos Sainz de la McLaren.

Prima zi de teste premergătoare noului sezon competițional a fost lipsită de incidente majore, astfel că echipele au profitat la maxim de orele alocate, mai ales că vremea a fost predominant frumoasă.

Ferrari a fost echipa care a reușit să se impună la cele mai importante capitole. Sebastian Vettel a semnat cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:18.161 și, în același timp, germanul a fost pilotul cu cele mai multe tururi parcurse, după ce s-a oprit la borna 169. Practic, Vettel a parcurs o distanță echivalentă cu circa două curse și jumătate pe circuitul de la Barcelona, singura sincopă fiind un ușor derapaj.

"A fost incredibil, cred că monopostul a funcționat foarte bine. Nu am avut nicio problemă care să ne încetinească, am finalizat programul exact așa cum ne doream", a declarat germanul.

Surpriza zilei a fost produsă de Carlos Sainz, care a terminat ziua pe locul doi la numai patru zecimi de secundă în spatele lui Vettel, în ciuda unei defecțiuni tehnice în urma căreia monopostul McLaren a fost împins în garaj.

Romain Grosjean a ocupat locul trei pentru Haas, în timp ce Max Verstappen a terminat pe locul patru pentru Red Bull Racing la debutul noului parteneriat cu Honda.

"Puterea este factorul dominant, dar trebuie să spun că instalarea acestui motor în șasiu este probabil cea mai bună pe care am avut-o vreodată", a declarat Christian Horner, șeful Red Bull.

Kimi Raikkonen a încheiat ziua pe locul 5 la debutul pentru Alfa Romeo Racing, după ce inițial a produs primul steag roșu la numai 5 minute după startul sesiunii.

Mercedes a avut un debut liniștit de teste, iar Valtteri Bottas și Lewis Hamilton au împărțit volanul înainte de a ocupa locurile 8 și 9 în clasamentul general, în timp ce ultimele locuri au fost coupate de Renault.

Williams a anunțat deja că va participa la teste cel mai devreme miercuri, din cauza faptului că nu a finalizat încă dezvoltarea monopostului.

Via F1

Comentarii (17)

  • Serban
    Leclerc a plecat și mai tare decât Vettel, a scăzut deja sub 1:19 pe gume C2 ! Iar urmatorul, Ricci, pe gume C3, este la o secundă distanță !
    2 4
  • E clar ca Mercedes nu se agita sa dea tot ce poate - ii lasa pe vechii rivali sa se bucure iar pe urma ... oricum, ar fi o surpriza placuta ca Ferrari sa fie putin peste Mercedes, caci raspuns agresiv de la celelalte echipe nu prea vad.
    6 5
  • Si ce te face sa crezi ca Ferrari da tot ce poate ? Sau toti ceilalti dau tot ce pot, numai Mercedes nu ?
    7 0
  • Stire noua pe motorsport.com, din 2021 cutii de viteze standard ! Au deschis deja procedura de inscriere a furnizorilor interesati ! Incredibil, astia chiar vor sa distruga F1 ! Sub pretextul reducerii cheltuielilor ! Pai schimband cutia, esti obligat sa schimbi toata jumatatea din spate ! Si daca schimbi spatele, trebuie sa schimbi si fata, din cauza modificarii aerodinamicii ! Adica schimbi toata masina ! Si atunci unde dracu' mai este reducerea cheltuielilor ? Si unde mai este scopul F1, acele de a fi varful tehnologic al automobilismului ? in stilul asta, se va ajunge si la motoare standard, la caroserii standard si pana la urma si la piloti standard, facuti prin clonare !
    7 3
  • @!!!, datorită atâtor şi asemenor schimbări ce trag sportul ăsta în jos pot spune că nu mai am sentimentul ăla față de F1 pe care-l aveam cu mai bine de 10 ani în urmă. Mulți vor crede și vor zice că de fapt rezultatele modeste a celor de la Ferrari sunt de vină, dar nu e așa: an de an îmi doresc un sport de curse de mașini pe care dacă aș fi nevoit să-l definesc/caracterizez m-as baza pe expresia "future technology".
    3 1
  • oare mc laren a gasit solutia,,a 2 zi in care prinde locul 2
    0 0
  • Costel
    mercedes ii in corzi dupa doua zile de teste la barcelona
    hamilton ii la 1,6 secunde de leclerc iar bottas ii la 1,2 secunde de leclerc
    ferari ii mare favorita in 2019
    3 4
  • @FanF1
    Las-o mah dracu' cu politica, nu este nici vina lui Ferrari, ca merge mai prost si nici a altcuiva ca merge mai bine, este exclusiv vina diriguitorilor acestui sport, diriguitori care iau numai decizii idioate in ultimii ani ! Dar noi, ca tot romanul care "se respecta", vedem doar hoti si conspiratii peste tot !
    Cu americanii in fruntea F1, o sa ajung sa-mi fie dor de Ecclestone ! Ptiu, piei drace !
    1 3
  • Florin F1
    Dupa primele 2 zile de teste eu zic ca surpriza mare e Mercedes care nu e acolo, in top, ci cu rezultate de pluton de mijloc - ma indoiesc ca joaca la prosteala chiar in halu asta, fara rezultat final in aceeasi secunda cu primu.
    Ar mai fi doua minisurprize, dar oarecum normale: McLaren , dar care a renuntat la 2018 inca din vara ca sa pregateasca masina pt. 2019 , si Alfa Romeo, un altfel de Ferrari

    Aaaa, si ar mai fi ceva, ce s-a intamplat la Wiliams, sunt curios? , asta daca se va afla in realitate candva
    1 1
  • Florin F1
    La categoria surprise, dar oarecum normale mai trebuie trecut si Red Bull, dar urmeaza sa aflam ce este : pachetul sasiu/aero ( dar ma indoiesc) sau unitatea de putere Honda ????
    1 0
  • Rezultatele din teste nu conteaza iar din pacate pentru unii, ferari sunt eternii campioni in teste dar doar in teste.
    Costel si alte minti luminate chiar cred ca Mclaren sunt peste Mercedes si Red Bull in 2019.Daca atat au inteles ei din teste inseamna ca au risipit timpul urmarind ceva ce neuronul lor nu poate intelege.
    2 2
  • Costel
    @@
    nu is prost ,is fan ferari iar ferari ii lider dupa doua zile de teste
    ii cat se poate de simplu
    1 2
  • Mda, tot staff-ul Mercedes s-a spanzurat deja :))

    "1. Sebastian Vettel GER Scuderia Ferrari 1:17.182 (H) T2D3
    2. Kimi Raikkonen FIN Scuderia Ferrari + 0.039s (H) T2D4
    3. Fernando Alonso ESP McLaren F1 Team + 0.602s (H) T2D4
    4. Daniel Ricciardo AUS Aston Martin Red Bull Racing + 0.865s (H) T2D2
    5. Carlos Sainz Jr. ESP Renault Sport Formula One Team + 0.910s (H) T2D4
    6. Kevin Magnussen DEN Haas F1 Team + 1.178s (SS) T2D3
    7. Pierre Gasly FRA Red Bull Toro Rosso Honda + 1.181s (H) T2D3
    8. Lewis Hamilton GBR Mercedes AMG Petronas Motorsport + 1.218s (US) T2D2
    9. Romain Grosjean FRA Haas F1 Team + 1.230s (US) T2D4
    10. Valtteri Bottas FIN Mercedes AMG Petronas Motorsport + 1.378s (US) T2D2"
    -rezultatele de anul trecut din teste
    Unii dintre voi urmariti degeaba fenomenul....
    5 1
  • "Fernando Alonso could be one of the drivers the McLaren team considers using as a reserve for the 2019 Formula 1 season" - e posibil sa-l vedem in 2019 pe Alonso intr-o masina de F1 !
    1 0
  • Da, solutia era Sainz.
    0 0
  • @VitelulCabrat
    Norocul nostru, muritorii de rand, ca esti tu pe aici, sa ne inveti cum sa urmarim fenomenul ... fara prostiile lui Vettel, de anul trecut, nu mai apucai tu sa ne dai clasamente.
    0 4
  • Muritor de rand, nu mai bate campii. Rezultatele puse de mine sunt din TESTELE de anul trecut, ca o comparatie la cele de anul acesta, n-au nici cea mai mica legatura cu ce a facut Vettel.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru