Ferrari a prezentat noile Monza SP1 și SP2: modelele fac parte din noua serie "Icona" și vin cu cel mai puternic V12 din istoria companiei

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 19.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian Ferrari a prezentat noile supercar-uri Monza SP1 și SP2. Cele două modele fac parte din nou serie specială intitulată Icona și sunt echipate cu motorul V12 de 6.5 litri care produce 810 CP.

Ferrari a publicat primele imagini și informații referitoare la noile modele speciale Monza SP1 și SP2. Cele două supercar-uri au fost prezentate în cadrul unui eveniment special care s-a desfășurat la Maranello, iar conform oficialilor italieni, acestea fac parte din nou serie intitulată "Icona".

Atât Ferrari Monza SP1, cât și Monza SP2 vin cu tehnologii moderne, însă mizează pe un design retro inspirat de modelele constructorului italian care făceau furori în anii '50. Ambele modele dezvoltate de Ferrari vin cu un motor V12 de 6.5 litri care produce 810 cai putere la 8.500 rpm, cu 10 CP mai mult față de versiunea 812 Superfast, și 719 Nm la 7.000 rpm. Astfel, modelele dispun de cel mai puternic V12 aspirat natural dezvoltat până acum de constructorul din Maranello. 

Italienii nu oferă detalii despre cutia folosită, dar cel mai probabil Monza SP1 și SP2 sunt echipate cu transmisia automată cu 7 rapoarte pe care o întâlnim pe același 812 Superfast. Indiferent de modelul pe care îl vei alege, Ferrari spune că accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 2.9 secunde, în timp ce repriza 0-200 km/h se desfășoară în 7.9 secunde.

Viteza maximă trece de 300 km/h.

Ferrari Monza SP1 a fost gândit pentru a satisface doar nevoile șoferului, în timp ce SP2 vine într-o configurație cu două locuri. Pentru moment, reprezentanții Ferrari nu au venit cu informații referitoare la prețul celor două modele sau la numărul de unități programate pentru producție.

Comentarii (1)

  • SIMPLE MINDS
    Daca ziua a inceput prost pentru Ferrari pe AM cu viitorul *derapaj* constructiv ,bine macar ca doar din 2022,:-) iata ca se termina cat se poate de bine cu aceasta serie *Icona* fiind convins ca doar motoarele V12 de 810 CP sunt de *vina* pentru aceasta titulatura .:-) nicidecum designul retro .
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru