Ferrari a dominat antrenamentele de la Spa-Francorchamps: Leclerc și Vettel, cei mai rapizi

Publicat vineri, 30.08.2019 17:36 de Daniel Popescu

Charles Leclerc și Sebastian Vettel au fost cei mai rapizi în antrenamentele de vineri de la Spa-Francorchamps și confirmă că Ferrari este favorită la victorie în fața rivalilor de la Mercedes și Red Bull.

Ferrari este în căutarea primei victorii din acest sezon, iar Marele Premiu al Belgiei reprezintă una dintre oportunitățile Scuderiei de a obține o astfel de performanță, ca urmare a faptului că circuitul de mare viteză din Ardeni favorizează mnoposturile roșii.

De altfel, piloții Ferrari au confirmat din plin acest lucru în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri.

În prima sesiune, Ferrari s-a impus fără emoții prin Sebastian Vettel, care a fost cronometrat cu 1:44.574 și l-a devansat cu două zecimi de secundă pe coechipierul său Charles Leclerc.

Principalii rivali au fost cei de la Red Bull Racing, care au încheiat sesiunea la aproximativ o secundă în spate prin Max Verstappen și noul său coechipier Alexander Albon, proaspăt promovat de la Toro Rosso Rosso.

În schimb, Mercedes a avut o sesiune modestă cu Valtteri Bottas pe locul 5 și Lewis Hamilton pe poziția a 6-a. În plus, liderul clasamentului general a avut o defecțiune tehnică la o pedală, o problemă de telemetrie și o serie de erori de pilotaj spre finalul sesiunii. Singura consolare a celor doi este că au concurat cu pneuri medium, mai lente decât cauciucurile soft utilizate de rivali.

Belgia - Rezultate Antrenamente 1:

A doua sesiune a avut un deznodământ oarecum asemănător, însă de data aceasta a fost rândul lui Leclerc să fie cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1.44.123. Vettel a ocupat poziția a doua, însă germanul a fost cu peste șase zecimi de secundă mai lent.

Între timp, Mercedes a reușit să progreseze pe locurile 3 și 4, însă au fost în continuare departe de Ferrari: Bottas și Hamilton s-au poziționat la peste opt zecimi de secundă în spatele liderului.

Sergio Perez a ocupat locul cinci în această sesiune, însă a provocat și un steag roșu cu numai câteva minute înainte de final, din cauza unui mic incendiu la monopostul Racing Point. Mexicanul l-a devansat astfel pe Verstappen, care a încheiat sesiunea pe locul 6.

Calificările pentru Marele Premiu al Belgiei vor avea loc sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursă este programată duminică la ora 16:10.

Belgia - Rezultate Antrenamente 2: 

 • The Dot, vineri, 30.08.2019 18:09

  Cand Perez e la .100s in spatele pilotului Mercedes, ma faca sa ma gandesc ca ultimul nu a apasat pedala pana la fund.

 • ATP Trucks, vineri, 30.08.2019 20:17

  Offtopic Automarket, ați auzit de asta: https://start-up.ro/360-de-camioane-ies-de-pe-linia-de-asamblare-la-baia-mare/

 • Radu, vineri, 30.08.2019 22:58

  Mereu cand Ferrari domina antrenamentele, podiumul e rosu 100% ...

 • Florin, sâmbătă, 31.08.2019 08:30

  @ATP Trucks> Mult succes! Cat mai multe!!!

 • danbiciclar, sâmbătă, 31.08.2019 12:26

  același scenariu în ultimii ani, Ferari domină în antrenamente și ies pe locul patru în cursă !

 • Alex, sâmbătă, 31.08.2019 13:30

  Da...Mercedes tocmai ce a facut upgrade la motor, merg la siguranta, iar rup gura targului in calificari si in cursa.