Ferrari a dominat antrenamentele de Formula 1 din Germania: Vettel și Leclerc au fost cei mai rapizi

de Daniel Popescu
Vineri, 26.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel și Charles Leclerc au fost cei mai rapizi în antrenamentele libere de vineri de la Hockenheim și au oferit indicii că pot învinge Mercedes dacă vremea se va menține caniculară.

Temerile celor de la Mercedes cu privire la vremea caniculară din Germania s-au adeverit. Cele două sesiuni de antrenamente libere de pe circuitul de la Hockenheim s-au desfășurat pe o temperatură care a depășit la un moment dat 37 de grade în aer și 50 de grade la nivelul solului.

În acest context, Ferrari a obținut cei mai buni timpi în ambele sesiuni de antrenamente. Mai întâi, Sebastian Vettel a stabilit timpul de referință după ce a fost cronometrat cu 1:14.013 și a fost urmat de coechipierul său Charles Leclerc la două zecimi în spate.

Lewis Hamilton și-a adjudecat locul trei la circa trei zecimi în spate, în fața lui Max Verstappen și a lui Valtteri Bottas, în timp ce Pierre Gasly a încheiat sesiunea pe locul șase.

În a doua sesiune a fost rândul lui Leclerc să fie cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:13.449. Vettel s-a poziționat la numai o zecime în spate, în timp ce Hamilton a replicat locul trei din prima sesiune, de data aceasta mai aproape de lider: doar 0.146 secunde.

Bottas a ocupat în această sesiune locul 4 în fața lui Verstappen, în timp ce Gasly a fost protagonistul unui accident în urma căruia sesiunea a fost întreruptă timp de câteva minute.

Calificările pentru Marele Premiu al Germaniei vor avea loc sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursa este programată duminică la ora 16:10.

Germania - Rezultate Antrenamente 1:

Germania - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (3)

  • kimi cu sauber la doar o secunda! asta inseamna sa fii racer!!
    4 7
  • Dar de Grosjean, la 0.730sec cu un Haos? Nu-mi spune că are o mașină mai bună!
    4 2
  • Ha,ha,ha...
    Dupa zicala cand nu ai noroc dai de cioburi si in...pizza, temperaturile vor scadea drastic, in special duminica...
    De cativa ani Scuderia nu a gasit reteta "rahatului turcesc", ca cei de la Mercedes. Daca mai adaugam si gafele personale sau de strategie, avem tabloul complet al unei echipe care indiferent ce face, nu reuseste mai nimic. Oportunitatea si performantele monopostului de anul trecut sunt doar iluzii in acest an.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru