Fabricile Ford din Europa rămân închise temporar până “cel puțin pe 4 mai”: angajații de la Craiova, în șomaj tehnic până pe 30 aprilie

de Paul Cosma
Vineri, 03.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că prelungește suspendarea producției din Europa până “cel puțin pe 4 mai”. Angajații fabricii de la Craiova vor rămâne în șomaj tehnic până pe 30 aprilie.

Un comunicat emis de Ford arată că fabricile sale din Europa vor rămâne închise pe toată durata lunii aprilie.

“Suspendarea temporară a producției fabricilor Ford la nivel european se prelungește până cel puțin pe data de 4 mai. Se continuă eforturile de susținere a comunităților,” au transmis reprezentanții Ford.

Angajații fabricii de la Craiova vor rămâne în șomaj tehnic până pe 30 aprilie, “deoarece 1 Mai este o sărbătoare națională.”

În cursul zilei de joi, Dacia a anunțat că va prelungi suspendarea producției la Mioveni până la o dată ce va fi anunțată ulterior, în contextul în care fabrica urma să fie redeschisă în 5 aprilie.

Via Ford

Comentarii (17)

  • In multe familii se mai intampla si cate o tragedie,ba moare un membru al familiei,ba se imbolnaveste si cade la pat 2-3 luni,ba isi pierd serviciul,ba le arde casa...asta e viata,merge inainte. De ce mi-ar fi mila de niste corporatii care incep sa se planga imediat cum.nu mai fac profit o luna si isi trimit angajatii in concediuplatitbde stat cu 80%. A,ca isi pierd muncitorii locul de munca,ghinion,vb dulapului national,la cate ajutoare sociale a dat si da baba marxista Europa,poate tine si ea acolo un milion-doua de someri,nu? Sau poate ii angajeaza pe toti ca si asa au deschis granitele ca cica avem nevoie de forta de munca prospata,sau ciuhapii si africanii sunt doar doctori,ingineri,astronauti.
    8 7
  • troll detector
    Da bai putinica, asa e.
    4 9
  • economia de piata in care Romania functioneaza, iar noi traim, este interconectata. Principiul "sa moara capra vecinului" este unul pagubos pentru noi ca societate. Blamam multinationalele, insa uitam ca un procent considerabil dintre angajatii activi sunt sub umbrela lor. Mai mult, aceste corporatii pe care le blamam, au o cultura organizationala mult mai bine pusa la punct comparativ cu IMM-urile conduse de administratori/asociati fara pic de experienta in management. Multe dintre IMM-uri desfac contractele de munca pentru ca nu au rezerve sa-si bage angajatii in somaj tehnic (stim ca acel somaj tehnic platit de stat, nu este in totalitate platit de stat daca salariul de baza este mai mare decat salariul mediu pe economie). In plus, nu este recomandat sa bagi in somaj tehnic angajatii pe motivul lipsei incasarilor, daca tu ca societate ai in "casa" (contabilitate) sume considerabile de bani pe care fizic nu-i ai. Aspect des intalnit la IMM-uri, bani utilizati in scop personal de administrator fara a fi scosi prin dividende, pentru ca nah, nu dorim sa platim impozite. Acum, acele societati suporta consecintele. Real nu au bani sa plateasca angajatii, dar scriptic, in contabilitate, au si este riscant sa solicite ajutor banesc de la stat pe motiv ca nu au. In fine, atat multinationalele, cat si IMM-urile isi au rostul lor in societate si economie.
    9 1
  • Vreau o diferenta intre stat si privat,blamez multinationalele pentru ca atunci cand o comit grav ,stau cu mana intinsa tot la stat,cum au facut bancile sau constructorii auto din state si nu numai,tot persoanele private le-au platit datoriile ca sa li se lafaie ceo urile cu avioanele private. Sau cum se intampla acum in Italia,nationalizeaza statul firmele private(alitalia),le preiau datoriile apoi devin iar private cand trece panica.Oricefirma care intra in cacao ca nu mai are vanzari 2-3 luni merita sa dea faliment.
    7 3
  • @troll detector. Traiasca conducatorul mult iubit trump si republica socialista america,republica care a adus pacea si bunastarea pe unde a ajuns neinvitata. Traiasca partidul socialist marxist ue.Traiasca globalizarea si metisarea. E mai bine asa,sunt demn de tine acum?
    4 4
  • Statul este o institutie care prin parghiile pe care le detine trebuie sa sustina privatul sa se dezvolte sau sa fie ajutat cand este necesar pentru a crea locuri de munca si pentru a le proteja in acelasi timp. Faptul ca statele aleg sa salveze marii angajatori o fac in apararea oamenilor prin salvarea locurilor de munca, asa functioneaza relatia privat-stat, la modul general vorbind.
    10 1
  • @airciewer. De acord,dar cand a fost criza in 2008 in usa,reprezentantii constructorilor auto au venit sa ceara ajutoare de stat nerambursabile,calare fiecare pe cate un mare avion privat,si au venit multi ai dracu,nu 5-6. Adica te salvez din banii bivolilor contribuabil,dar ba,mai ai sibtu decenta sa tai din lux. Dupa ce-au fost salvati(asa s-a intamplat si cu bancile) ,tot in datorii au ajuns dupa cativa ani,tot bani sifonati.PS.sunt de acord cateodata sa se implice si statul dar nu si in Romania,statul la noi e cel mai hot si prost administrator,mie unul nu mi-a dat nimic,nu m-a ajutat cu nimic,din contra
    8 0
  • in astfel de momente poate ne-ar face bine la psihic sa vedem si partea plina a paharului, nu doar cea goala. Fiecare cetatean, indiferent de nationalitate, beneficiaza de infrastructura statului in care traieste, de sistemul de sanatate, de sistemul social, indiferent cum sunt ele, mai bune sau mai putin bune. Romania are multe de recuperat sa ajunge vestul Europei, dar cu toate acestea faptul ca suntem aici, in Romania, avem o siguranta mult mai mare decat multe alte tari de prin Africa si Asia. Toate statele au parti bune si parti rele, important este si ce facem noi ca indivizi si ca societate, nu doar statul este direct responsabil.
    9 1
  • detectorul de trolli
    da bai tatraurss. Ai dreptate. America e marele Satan si UE sluga lui abjecta.
    Tema asta o aud zilnic la pupatorii de dosuri putiniste printre care te afli si tu. In plus statul roman corupt si ineficient nu ar merita sa existe, Ce bine i-ar sta Romaniei sa fie condusa de marele frate de la rasarit care, nu-i asa, se opune exploatarii oamenilor de catre imperialistii americani si multimationalele lor odioase care pe oriunde au calcat numai dezordine si probleme au lasat. Clasic. Iar UE va roade ca chiar asa cu problemele ei este o imbucatura prea mare de inghitit pentru imperiul raului care nu ne poate rontai bucata cu bucata dupa principiul Divide et impera. Ai inteles acum? Ce chestie! V-au infiltrat astia peste tot, chiar si pe site-uri mai tehnice un pic cum e asta.
    6 5
  • ma scuzati ca va disturb dar daca imi permiteti off-topicul:

    SUA isi cunoaste acum propriul Cernobil
    UE trece prin momente grele

    Din nefericire cei mai castigati de aici va fi Rusia (marea bagareata acolo unde nu ii fierbe oala) si China care in semidictatura ei se dovedeste mai eficienta decat democratia clasica. Mai sunt cateii gen Ungaria sau Italia prima o javra care isi musca vecinii iar a doua o natie ce pare ca si-a pierdut busola.
    5 2
  • @detectorul de troli. Da,bre,la 30 de ani dupa ce romania si-a pierdut suzeranitatra si-a ajuns lacheul americii(cum e toata europa dupa marele razbel)partanerul lor strategic care le plateste miliarde pe sisteme anti racheta ca cica ne ataca rusii,romania care intra cu viza in america(ei nu la noi,olaie reciprocitate,nici ungurii la ei chiar daca nu sunt "partenerii lor stategici"),jandarmul mondial,imperiul binelui...haide,ma,ce dracu,"pupator de dosuri putiniste",auzi la tine. Iubesti pupatorii de gay,de pride parade,,paia care dezbat curbura castravetului,bine ca e marele frate de peste baltoaca imperiul binelui. Nu m-a infiltrat nimeni,ba,doar ca nu pun botul la propaganda abjecta a marelui licurici. Apropo,vezi ca se cam duce pe pl ua americata,ia cu ea si sclavetii ei perciunati si baba euripa dupa ea.
    2 7
  • Ba, voi ăștia de nu puneți botu', cică, "la propagandă imperialistă", dar muriți de dorul republicii socialiste, am tot auzit verzi și uscate dar, în sinea voastră, sperați să înlocuim UE cu urss, chiar va doriți să fiți gubernie sau doar trâmbițați ce zice sputnik?
    7 1
  • @tartraurss alias troll putini
    Nu pui botul la propaganda marelui licurici. Bravo tie, dar de ce improsti cu propaganda marelui pitic de la kremlin?! Nu te impiedica nimic sa le respingi pe amandoua. Sau aplici ce te-au invatat instructorii tai si anume ca cine nu e cu noi e impotriva noastra. De ce nu gandesti cu capul tau?
    Da bai, nici unui om cu scaun la cap nu-i pare rau de suzeranitatra aia cand inghetam de frig in case, stateam pe intuneric, cumparam painea pe cartela, 2 ore si un singur post de televiziune (asta daca aveai curent), si daca vroiai sa calatoresti sau sa pleci in alte tari te oprea mitraliera de la granita. In plus daca cumva comentai impotriva politicii oficiale, plina ochi de minciuna si propaganda de cea mai joasa speta, riscai ca niste baieti cu ochi albastrii sa-ti rupa oasele seara in beciurile securitatii. Securitate care nu era altceva decat copilul silitor al KGB-ului sovietic, care din pacate n-a murit nici astazi. Sa vii astazi sa faci apologia acelor vremuri nu este doar un afront la inteligenta cititorilor acestui site ci si o dovada de nesimtire crasa. Daca as fi in locul administratorilor acestui site te-as exclude pe vecie de aici. Daca nu esti troll, ceea ce e foarte probabil, atunci esti un idiot util care scade foarte mult media IQ-ului cititorilor de pe aici.

    Ok, mai nou vad ca nu-ti plac nici perciunatii. Hopaaa. Ce ti-au mai facut si astia? Si ii urasti pe toti?
    3 5
  • Ok,sunt un idiot util,dar util cui,rusiei,lu'putin?Mai lasa placa asta cu ne ataca rusii,platit de rusi... Unde am facut eu apologia comunismului? Detest comunistii bolsevici si ii detest si pe perciunatii aia ai tai care au creat comunismul,p'aia internationali care au acaparat tot,din america pana in rusia. Afront la inteligenta cititorilor esti tu,trolache,nu vezi in ce hal au ajuns america si europa in ultimii 40de ani? Ce-ai vrea,sa zic ca e totul bine si sa ma complac ca boul la abator?HaisictirPS. Dupa ce a cazut comunismul,nu din europa de e trebuiau globalistii tai sa se infrupte,sa falimenteze popoare si industrii,pestele cel mare era rusia cu cel mai mare teritoriu si cele mai multe bogatii naturale,le dadea betivul de eltin pe tava cum le-au dat alogenii nostri dupa 89.cineva le-a cam stricat planurile. Cine spala acum mosii si babele din V la fund,romanii sau rusii? Cine si-a vandut toate resursele,bancile,industriile? Aud? Hai sictrir de idiot util!
    2 6
  • @tartraurss troll putinist dem
    Inca odata din textul tau se desprinde foarte clar ceea ce esti. Citez din textul tau: "cineva le-a stricat planurile"
    Cin' sa fie? cin' sa fie? Nimeni altul decat fostul agent KGB, cel mai mare pitic din lume care le-a stricat planurile globalistilor si inca rezista in fruntea rusiei atacului condus din umbra de perciunatii de obicei alogeni. Care vor sa le fure rusilor, asa cum au furat si celorlalte popoare din est care traiau fericite, suzerane (aici te refereai la rusia) si libere inainte de 89, bogatiile, industriile si bancile. Si sa ajunga asa ca romanii sa stearga batranii la fund prin vest in loc sa stea asa ca rusii acasa plini de vodka si mandrie patriotica ca oligarhi mai mari ca la ei nu exista nicaieri pe planeta..


    Ce ar putea fi spus mai mult.
    Rog redactia sa-l cenzureze pe acest individ care din lipsa de argumente a trecut la injurii, a se vedea ultimul lui comentariu.
    2 4
  • @te anunt ca tu ai inceput primul.cu injuriile,eu ti-am raspuns cu aceeasi rubla.Asa sunteti voi astia,cand nu aveti niciun argument solid si vorbiti doar din ce vi se baga pe gat,incepeti sa tipati dupa cenzura. P.s. Ai fost ieri in Cismigiu sa depui o floare la monumentului soldatului american,stii ce comemoram noi astia care nu ne uitam la tv pe 4 aprilie( 1944)?Te-ai bagat si tu in seama ca musca in dosul calului,ce am comentat eu si ce-ai raspuns tu,analfabet functional.
    3 2
  • Americanii si-au batut joc de noi. Suntem o tara de tip "Africa" pentru ei. Un avanpost in coasta Rusiei. Care Rusie la randul ei ne-a tratat ca pe ultima c.rva. Vestul european? La nivel de UE au fost mai mult decat OK (daca nu ar fi fost UE politicienii nostri dragi -indiferent ca sunt de dreapta sau de stanga - ne-ar fi calarit mai rau decat o fac deja) La nivel de tara vest europeana (austriecii mai ales) si-au gasit fraierul in ceea ce numim Romania.

    SINGURUL vinovat pentru ce este acum in tara asta suntem noi ca popor. Si clasa noastra politica.

    Succes in a va certa voi intre voi. Asta e tot ce ne mai lipseste.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru