Extindere de gamă pentru Lamborghini: dacă Urus va avea succes, italienii ar putea lansa și o sportivă compactă

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini analizează posibilitatea de a lansa o sportivă compactă, în cazul în care SUV-ul Urus pregătit pentru lansare în 2018 va avea succes.

Lamborghini se pregătește intens pentru o extindere a gamei de modele prin lansarea lui Urus (foto),primul său SUV din istorie, care va fi dezvăluit în cursul anului 2018.

Compania italiană speră astfel să profite de interesul din ce în ce mai ridicat al clienților pentru acest segment, iar un număr ridicat de comenzi ar putea determina constructorul să gândească și un al patrulea model. CEO-ul Stefano Domenicali a admis că pe lista există și o sportivă campactă, a cărei existență va depinde însă în mare măsură de succesul comercial al lui Urus.

"Cred că răspunsul posibil este da. Dar pentru moment trebuie să ne asigurăm că al treilea model (n.r - Urus) va fi suficient de stabil pentru a ne putea gândi la un al patrulea model", a precizat oficialul italian.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Lamborghini se gândește și la o structurare mai bună a gamei de modele actuale, întrucât Huracan și Aventator sunt dezvoltate pe platforme separate.
O platformă comună pentru cele două modele ar contribui la o reducere a costurilor, ceea ce ar putea însemna marje de profit mai mari și/sau o reducere a prețurilor.

"Dacă vorbim despre mașini sport trebuie să luăm în considerare că abordarea potrivită ar fi o platformă modulară. Nu putem avea două modele cu două motoare, două cutii de viteze, doua șasiuri. Sincer să fiu, nu este viabil din punct de vedere al modelului de afaceri. Este ceva la care trebuie să ne gândim pentru viitor", a adăugat Domenicali.

Via Carscoops

Comentarii (1)

  • Ce sa inteleg prin sportiva compacta ? O compacta gen A3 sportiva sau un roadster mai de graba care e intr adevar compact sportiv ?
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru