Estimările analiștilor: segmentul compact premium va suferi o nouă scădere a vânzărilor din Europa în 2018, pentru al doilea an la rând

Publicat luni, 19.02.2018 10:50 de Petre Barac

Analiştii de la LMC Automotive susțin că modelele din segmentul compact premium, precum BMW Seria 1 și Audi A3, vor înregistra o scădere a vânzărilor din Europa în 2018, pentru al doilea an la rând.

Vânzările de automobile noi aparţinând segmentului compact premium, unul dintre cele mai populare din Europa în ultimii ani, ar putea înregistra o scădere în acest an.

Potrivit analiștilor de la LMC Automotive, vânzările compactelor premium în Europa se vor situa în jurul valorii de 900.000 de unități în 2018, sub performanța de circa un milion de exemplare vândute în 2017.

Unul dintre motivele invocate pentru această scădere este cererea tot mai mare pentru segmentul SUV-urilor, presiunea urmând să crească prin apariția unor modele ca BMW X2 sau Volvo XC40.

“Modelele actuale din segmentul compact premium sunt prea îmbătrânite și nu mai sunt suficient de atrăgătoare pentru clienții care aleg varianta SUV-urilor,” potrivit analiștilor.

Anul trecut, cele mai căutate compacte premium din Europa au fost, în ordine, Audi A3, Mercedes Clasa A și BMW Seria 1.

Via Autonews