Enel X a instalat 12 puncte de încărcare pentru mașini electrice la Vatican: proiectul prevede în total 20 de puncte de încărcare

de Daniel Popescu
Marti, 11.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Enel X a anunțat instalarea a 12 puncte de încărcare pentru mașini electrice la Vatican. Acestea fac parte dintr-un proiect care prevede instalarea a 20 de puncte de încărcare în orașul-stat.

Enel X, divizia producătorului și distribuitorului de energie electrică Enel, a anunțat în această săptămână inaugurarea a 12 puncte de încărcare pentru mașini electrice la Vatican.

Punctele de încărcare au fost instalate în zonele publice ale orașului-stat și permit o viteză de încărcare de maxim 22 kW. Proiectul final prevede instalarea a încă 8 puncte de încărcare, iar acestea sunt în curs de livrare.

"Instalarea primelor elemente de infrastructură de încărcare Enel X în Vatican a demonstrat cât de necesară a devenit prioritizarea sustenabilității și protecției mediului atunci când trebuie să selectezi diferite opțiuni de mobilitate", a declarat Alessio Torelli, director Enel X Italia.

Pe teritoriul Italiei, Enel X își propune să instaleze 28.000 de puncte de încărcare, dintre care primele 14.000 de puncte de încărcare vor fi livrate până în 2020. În prezent, rețeaua din Italia a ajuns la aproximativ 6.000 de puncte de încărcare.

Divizia Enel X s-a lansat anul trecut și pe piața din România cu un proiect ambițios.

Compania italiană își propune să instaleze circa 2.500 de puncte de încărcare pentru mașini electrice până la sfârșitul anului 2023, dintre care primele 300 de puncte de încărcare vor fi inaugurate în cursul acestui an la București, Timișoara și Constanța.

De asemenea, proiectul prevede că punctele de încărcare vor avea puteri de 22 kW, 50 kW și 150 kW.

Via Enel X

Comentarii (1)

  • ...Să mai zică cineva că transumanismul nu-i noua religie.
    Ori că lumea nu-i condusă (și) prin simboluri (X-Cross-ul Enel rimează perfect cu crucea e-prelatului. :-))
    Oricum, e sigur c-or să moară de-acum mai puțini urși polari și va fi redusă poluarea din India-China-etc.

    Ceva mai serios acu: 20 stații de încărcare par cam multe pentru orașul-stat teocratic de 44 hectare cu vreo mie de rezidenți, dar probabil că turismul masiv a fost luat în calcul.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru