Elon Musk detaliază cum va funcționa rețeaua de tuneluri: mașinile vor rula autonom pe un sistem inovator de tractare cu 240 km/h

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a dezvăluit că sistemul său de transport bazat pe tuneluri va include un sistem automatizat de tractare prin care mașinile vor ajunge la destinație în mod autonom cu peste 240 km/h.

Cu aproximativ doi ani în urmă, Elon Musk a început un proiect ambițios care prevede construcția unor tuneluri care să rezolve cel puțin parțial problema traficului rutier de suprafață.

Primul tunel este realizat în prezent în Los Angeles, iar Musk a oferit acum câteva detalii despre modul în care vor fi transportate mașinile.

Astfel, sistemul de transport va fi compatibil doar cu mașini electrice capabile să ruleze constant la circa 240 km/h și care beneficiază de o serie de funcții autonome, inclusiv să poată accelera și frâna în mod autonom.

Mașinile electrice vor intra pe o cale de rulare, iar un sistem care monitorizează poziția roților va fi atașat de pneurile din partea frontală. Acestea vor ghida mașinile pe calea de rulare pentru a nu lovi părțile laterale ale tunelului.

Potrivit declarațiilor lui Musk, un astfel de sistem de tractare costă 200 - 300 de dolari pentru fiecare mașină în parte și este compatibil cu orice mașină care respectă cerințele minime, inclusiv cu cele care nu sunt produse de Tesla.

Musk a oferit și o demonstrație jurnaliștilor prezenți la eveniment cu modul în care funcționează acest sistem: 

Via Electrek

Comentarii (5)

  • Nu vreau sa fiu carcotas dar mie imi pare destul de limitat acest tunel, adica masinile care circula pe acolo ar trebui sa fie toate cam de aceeasi latime pentru a se incadra pe "sinele" din tunel. De asemenea, pentru costuri mici de constructie (presupun) este foarte ingust acest tunel, cum se poate ajunge acolo in eventualitatea unui accident (se pot intampla multe, de ex o pana de cauciuc, o masina fara sufficient current se blocheaza in tunel etc) atunci cum se poate ajunge la fata locului cu o masina de interventie?
    6 3
  • Anonim
    Stai relaxat al SF marca Elon Musk exact ca si cu masinile lui electrice .
    7 6
  • Dece ai merge cu masina pe acolo? Mi se pare periculos si sinistru.
    Daca tot ai sapat tunelul, pune un metrou/tren pe el, eventual sa poti urca si masinile pe el
    7 3
  • Edikkk
    Ideea este bestială !!


    Să ajungi din marele oraşe americane în alte oraşe mari americane cu 240 km/h!!!

    Şi când ajungi la destinaţie ieşi în oraş la suprafaţă.

    Trenul de rulare este pentru ORICE autoturism şi este o mini platformă care se deplasează ca un cărăuş electric.


    Bestială ideea, doar că costurile cu tunelul sunt enorme.
    3 6
  • mircea badea
    n-a aflat ca exista metroul?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru