Efectul WLTP: Audi estimează fluctuații ale vânzărilor sale din Europa

de Paul Cosma
Sambata, 06.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi estimează că vânzările sale europene vor înregistra fluctuații în lunile ce urmează, după o scădere de 55% în septembrie ca urmare a introducerii noului standard de emisii WLTP.

Constructorii auto se confruntă cu o perioadă de tranziție la noile teste de emisii WLTP, motiv pentru care vânzările au scăzut puternic în luna septembrie.

Audi se numără printre producătorii afectați, vânzările sale având o scădere de 55.5% în luna septembrie, iar oficialii companiei se așteaptă la fluctuații din cauza WLTP în lunile ce urmează.

“După rezultatele peste medie din ultimele două luni în Europa datorită vânzării modelelor aflate pe stoc, restricțiile impuse de WLTP au avut un impact negativ asupra livrărilor din septembrie, au transmis reprezentanții Audi.

Schimbarea regulilor a afectat întregul grup Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, care a fost nevoit să întrerupă producția la numeroase modele.

Totuși, producătorul german a anunțat vineri că a reușit să obțină omologarea WLTP pentru cele mai vândute versiuni ale modelelor sale de top, astfel că producția va fi reluată. În plus, Volkswagen afirmă că și celelalte versiuni ale modelelor vor obține certificarea în curând, termenul estimat fiind sfârșitul acestui an. 

Via Reuters

Comentarii (2)

  • mircea badea
    au stiut de ani de zile, ei sunt singurii vinovati.
    5 1
  • Edikkk
    Oare cum doar cei de la VAG se plâng atâta ??

    Germanii cei mai plangaciosi.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru