Efectul întârzierii noii uzine din Turcia: Volkswagen ar putea muta producția lui Passat în Slovacia

de Daniel Popescu
Luni, 28.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ar putea muta producția lui Passat în Slovacia, ca urmare a întârzierii unei decizii finale cu privire la uzina din Turcia, a cărei construcție a fost amânată din cauza unui conflict armat.

Grupul Volkswagen a anunțat la jumătatea lunii octombrie că amână o decizie finală cu privire la construcția unei uzine din Turcia, după ce acest stat a lansat o operațiune militară în Siria care ar putea avea ca efect o serie de sancțiuni economice pentru exporturi.

Amânarea pune însă în pericol o serie de planuri anterioare ale constructorului german.

Unul dintre modelele planificate pentru producție la uzina din Turcia începând din 2022 este Volkswagen Passat, întrucât uzina de la Emden (Germania) va fi convertită pentru producția exclusivă de mașini electrice. Într-o situație asemănătoare este și Skoda Karoq.

În urma evenimentelor din Turcia, Volkswagen analizează posibilitatea că producția lui Passat și o parte a producției lui Karoq să fie mutate în Slovacia, la uzina de la Bratislava.

În prezent, Grupul Volkswagen produce în Slovacia SUV-uri precum Audi Q7, dar și modelele de oraș Volkswagen Up!,  Seat Mii și Skoda Citigo, la care Volkswagen va renunța din cauza vânzărilor modeste.

Consiliul de Administrație al Grupului Volkswagen se va reuni în această săptămână pentru a decide dacă merge înainte cu planurile pentru uzina din Turcia, în contextul în care unii dintre membri se opun planurilor inițiale.

Grupul Volkswagen intenționează să investească un miliard de euro într-o uzină în Turcia care să producă mai multe modele, printre care Volkswagen Passat, Skoda Karoq, Skoda Superb și Seat Ateca.

Uzina ar urma să înceapă producția în 2022, iar producția totală este estimată la circa 300.000 de unități pe an.

Bulgaria, România sau Serbia s-au numărat printre celelalte condidate, însă Volkswagen a afrmat anterior că nu caută în mod activ alternative pentru uzină din Turcia.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru