Efectul Dieselgate: Uniunea Europeană vrea ca producătorii auto să fie dați în judecată mai ușor de către clienții înșelați

Publicat duminică, 15.04.2018 12:23 de Petre Barac

Uniunea Europeană pregătește mai multe măsuri de protecție pentru consumatori, astfel încât aceștia să dea în judecată mai ușor producătorii auto care îi înșală, cu referire la Volkswagen și scandalul Dieselgate.

Autoritățile europene sunt nemulțumite de felul în care proprietarii de vehicule diesel au fost protejați în celebrul scandal Dieselgate, în urma căruia Volkswagen a primit amenzi de zeci de miliarde de dolari în SUA.

Astfel, Uniunea Europeană propune sancțiuni mai dure pentru producătorii auto care își înșală clienții. Aceștia din urmă vor putea să dea în judecată mai ușor constructorii care vând produse “mincinoase”.

Potrivit UE, producătorii auto care manipulează încrederea consumatorilor vor primi amenzi de 4% din veniturile anuale înregistrate.

“Autoritățile de protecție a consumatorilor vor primi uneltele să-i pedepsească pe trișori. Nu va fi ieftin să minți și să trișezi,” a declarat Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție.

Potrivit acesteia, doar două autorități naționale de protecție a consumatorilor au impus amenzi grupului Volkswagen în Europa, nemții trebuind să plătească 5.5 milioane de euro.

“Suma este ridicolă în comparație cu ce a plătit Volkswagen în Statele Unite,” a subliniat comisarul European.

Înainte ca planul UE să intre în vigoare, el are nevoie de aprobarea guvernelor europene și a Parlamentului European.

Via Automotive News

 • vw s-a apucat de facut carnati, duminică, 15.04.2018 19:37

  Lasa ca recupereaza vw 5,5 mil. euro de la tembeli nostri daca nu i-au si recuperat deja. Cei pacaliti de vag dar cu cap si-au luat malaiul inapoi, ceilalti au pierdut si inca vor mai pierde.

 • intreb si eu, duminică, 15.04.2018 20:20

  Ai VAG si te simti pacalit?

 • Tatraurs, duminică, 15.04.2018 22:28

  Dar de ce 4% din veniturile anuale inregistrate si nu cum se intampla in alte cazuri,procent din cifra de afaceri?Opel ,ca exemplu,era pe minus in ultimii ani,ce amenda si-ar fi furat de la mUE?

 • vianu, luni, 16.04.2018 10:28

  @Tatraus io cred ca faci confuzie intre venit si profit.

 • vw s-a apucat de facut carnati, luni, 16.04.2018 16:30

  @ intreb si eu De ce am impresia ca te oftici ?