Efectul Dieselgate: Uniunea Europeană vrea ca producătorii auto să fie dați în judecată mai ușor de către clienții înșelați

de Petre Barac
Duminica, 15.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uniunea Europeană pregătește mai multe măsuri de protecție pentru consumatori, astfel încât aceștia să dea în judecată mai ușor producătorii auto care îi înșală, cu referire la Volkswagen și scandalul Dieselgate.

Autoritățile europene sunt nemulțumite de felul în care proprietarii de vehicule diesel au fost protejați în celebrul scandal Dieselgate, în urma căruia Volkswagen a primit amenzi de zeci de miliarde de dolari în SUA.

Astfel, Uniunea Europeană propune sancțiuni mai dure pentru producătorii auto care își înșală clienții. Aceștia din urmă vor putea să dea în judecată mai ușor constructorii care vând produse “mincinoase”.

Potrivit UE, producătorii auto care manipulează încrederea consumatorilor vor primi amenzi de 4% din veniturile anuale înregistrate.

“Autoritățile de protecție a consumatorilor vor primi uneltele să-i pedepsească pe trișori. Nu va fi ieftin să minți și să trișezi,” a declarat Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție.

Potrivit acesteia, doar două autorități naționale de protecție a consumatorilor au impus amenzi grupului Volkswagen în Europa, nemții trebuind să plătească 5.5 milioane de euro.

“Suma este ridicolă în comparație cu ce a plătit Volkswagen în Statele Unite,” a subliniat comisarul European.

Înainte ca planul UE să intre în vigoare, el are nevoie de aprobarea guvernelor europene și a Parlamentului European.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • vw s-a apucat de facut carnati
    Lasa ca recupereaza vw 5,5 mil. euro de la tembeli nostri daca nu i-au si recuperat deja.
    Cei pacaliti de vag dar cu cap si-au luat malaiul inapoi, ceilalti au pierdut si inca vor mai pierde.
    10 4
  • intreb si eu
    Ai VAG si te simti pacalit?
    1 2
  • Dar de ce 4% din veniturile anuale inregistrate si nu cum se intampla in alte cazuri,procent din cifra de afaceri?Opel ,ca exemplu,era pe minus in ultimii ani,ce amenda si-ar fi furat de la mUE?
    2 5
  • @Tatraus

    io cred ca faci confuzie intre venit si profit.
    3 1
  • vw s-a apucat de facut carnati
    @ intreb si eu
    De ce am impresia ca te oftici ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru