Divizia Volkswagen R se gândește la un vehicul electric de performanță: “Ideea există, dar nu avem o dată stabilită pentru lansare”

Publicat vineri, 03.08.2018 11:53 de Paul Cosma

Volkswagen ia în calcul lansarea unui vehicul electric de performanță cu ajutorul diviziei sale R. Noul model ar urma să facă parte din familia de vehicule electrice ID, însă Volkswagen R nu a fixat o dată exactă pentru lansare.

Recordul absolut stabilit de prototipul Volkswagen ID R pe celebra urcare de la Pikes Peak a deschis apetitul constructorului german pentru vehicule electrice de performanță.

Cu ajutorul diviziei sale R, Volkswagen se gândește să lanseze, în viitorul nu foarte îndepărtat, un model 100% electric “de performanță” în cadrul familiei ID.

“Ideea există, dar încă nu am stabilit o dată exactă pentru producție. Dezvoltarea tehnologiei mașinilor electrice se petrece foarte rapid și apar multe schimbări de la o lună la alta. Producția unui model electric R presupune un compromis între performanța în motorsport și autonomia bateriilor unei mașini obișnuite. Acest echilibru va determina ce model ID va fi primul care să primească tratamentul R,” a explicat Jost Capito, șeful diviziei R de la Volkswagen.

Modelele ID și ID Crozz ar putea fi primele modele electrice Volkswagen care să primească versiuni R, potrivit informațiilor neoficiale.

Producția lui Volkswagen ID va începe în 2019, urmând ca versiunea de serie să fie lansată în 2020. Cu un motor electric de 170 CP, primul model al gamei de mașini 100% electrice sub brandul ID promite o autonomie între 400 și 600 de kilometri cu un singur “plin” de baterie.

Via Autocar

  • Edikkk, vineri, 03.08.2018 23:39

    Din seria NON ştirilor propagate de VW / VAG doar pentru a face reclamă falsă / PR BLEAHHH