Divizia Google pentru mașini autonome solicită schimbarea legislației: "Volanul și pedalele nu ar trebui să fie obligatorii pe mașini"

de Daniel Popescu
Sambata, 31.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Waymo, divizia de mașini autonome a Google, solicită autorităților americane să elimine din legislația rutieră obligativitatea ca o mașină să aibă volan și pedale, pentru a accelera dezvoltarea mașinilor autonome.

Google este una dintre companiile care mizează puternic pe dezvoltarea mașinilor autonome prin intermediul diviziei Waymo, iar americanii au lansat acum un apel la autoritățile de peste Ocean pentru a relaxa legislația strictă cu privire la circulația rutieră.

După ce Agenția Națională pentru Controlul Traficului din Statele Unite (NHTSA) a solicitat recent opinii din partea publicului cu privire la introducerea sistemelor autonome, Waymo a publicat o scrisoare în care oficialii companiei își exprimă opinia pe marginea acestui subiect.

Astfel, Waymo consideră că primul pas care trebuie făcut este eliminarea din legislație a obligativității ca mașinile să fie echipate cu volan și pedale.

"NHTSA ar trebui să se miște rapid pentru a îndepărta barierele, în același timp cu menținerea siguranței. NHTSA ar trebui să analizeze standardele de siguranță care presupun prezența unui om la volan înainte de a revizui regulile pentru configurația scaunelor", precizează oficialii Waymo.

O astfel de strategie va permite lansarea la timpul potrivit a mașinilor fără controale manuale, și anume volan și pedale, potrivit celor de la Waymo.

Anterior, Ford a anunțat că va lansa o mașină autonomă fără volan și pedale în 2021, însă oficialii constructorului au admis ulterior că termenul este unul prea optimist.

Via Autoblog

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Au apărut ca din neant acești "maeștri" ai ingineriilor sociale, paraleli cu știința auto și fără nicio sensibilitate față de epopeea auto, și fac crize de isterie dacă populația este întrebată de autorități, în mod cât se poate de firesc, asupra oportunității încetățenirii tehnologiilor "alternative".

    De ce credeți că îi apucă pandaliile pe lacheii lui Antihrist? Fiindcă ei nu vor ca lumea să reflecteze, să discearnă, să aleagă. Nuuu, "eminențele cenușii" ale întunericului instituționalizat nu admit decât o singură conjunctură: ei să IMPUNĂ arbitrarul lor cu aromă juridică (de lege), iar oamenii să se conformeze numaidecât și necrâcnit...

    Nu, băi demoni întrupați, nu va ieși întotdeauna așa cum vrea măciuca voastră (de fapt, a tartorului care vă conduce din tenebre). Degeaba vă căzniți voi să dărâmați templul voinței lui Dumnezeu prin răsturnarea sau zădărnicirea cutumelor care definesc scopul vieții pe pământ și imprimă sens traiului în comunitate. Cutume construite și finisate în zeci, sute și mii de ani...

    Auzi cutezanță: volanul și pedalele să nu mai fie obligatorii...Dar ia să nu mai fie obligatoriu nici caracterul ocult al întrunirilor voastre "ezoterice", indiferent ce nume vă atribuiți singuri: Illuminati, Bilderberg, Trilaterala ș.a.m.d. Ca să se edifice fieșcare pământean ce dezbateți și la ce ritualuri vă pretați...Evident că nu veți accepta nicicum si nicicând această solicitare "criminală". Ca să nu se vădească faptul că Elita politico-financiară a planetei (bașca vulgar capitalistă: trilionară în dolari/euro) se închină direct lui Lucifer, alias "Marele Arhitect al Universului".

    La fel de clar este faptul că tot voi clociți și eșafodajul ecofascismului. Dar idolatrii voștri din prostime (pe care i-ați amăgit cum că voi întruchipați "principiile, valorile și standardele democrației occidentale", culmea, tocmai voi, niște guru prin excelență ai...Stângii) sunt atât de orbiți de această ideologie inedită a "paradisului" panteist-milenarist, încât neagă cu îndârjire schizofrenică însăși existența voastră incontestabilă...Adică certitudinea că voi trageți toate sforile, în toate sferele activității umane, și, implicit, voi manevrați păpușile politice pe care ni le puneți "la vedere". Și i-ați învățat pe toți să aplice sintagma-standard "teoria conspirației" oricărei tentative salutare de a aduce la lumina cunoașterii adevărul putreziciunii voastre de zi cu zi...Dar pe un tip vigilent ca moș inexo nu veți putea nici să-l prostiți, nici să-l dezarmați. Cel mult să-l lichidați. Grație câinilor orwellieni din Securitatea Globalistă (și ea tot ocult organizată), supuși întru totul vouă.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru