Detalii noi despre Mercedes EQC: SUV-ul electric va avea peste 400 de cai putere

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de serie a SUV-ului electric Mercedes EQC va avea 300 kW, echivalentul a 408 cai putere. Prezentarea oficială este programată pentru 4 septembrie.

Mercedes a anunțat recent că SUV-ul electric EQC, primul său model electric de sine-stătător, va fi prezentat oficial la Stockholm în 4 septembrie, însă până în prezent detaliile tehnice legate de versiunea de serie a conceptului cu același nume erau necunoscute.

Totuși, într-un clip video care promovează o sesiune de teste, constructorul german a dezvăluit că versiunea de serie a lui EQC va avea 300 kW, echivalentul a aproape 408 cai putere.

În variantă de concept, Mercedes menționa că EQC are două motoare electrice, unul montat pe puntea față, celălalt pe puntea spate, care dezvoltă împreună peste 400 de cai putere, ceea ce îi permite o accelerare de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. Cu alte cuvinte, sistemul de propulsie va fi menținut și în cadrul versiunii de serie.

Datele despre autonomie sunt încă incerte, în condițiile în care, în cazul conceptului, Mercedes menționa o autonomie oficială de 500 kilometri datorită unui acumulator de 70 kWh. Aceste date erau valabile conform standardului NEDC, însă Mercedes va publica la lansare cifrele oficiale potrivit standardului WLTP, mai dur și, implicit, mai realist în privința autonomiei.

SUV-ul electric este deja testat intens în condiții extreme sub un camuflaj care ascunde principalele elemente de design.

Via Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru