Detalii neoficiale despre noul SUV compact bazat pe Kia Ceed: va avea numele XCeed și va fi prezentat în martie

de Daniel Popescu
Marti, 29.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul SUV bazat pe Kia Ceed se va numi XCeed și va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Geneva din luna martie, potrivit unor informații neoficiale din presa britanică.

La începutul anului trecut, Kia a confirmat că va lansa un SUV compact bazat pe noua generație Ceed, însă nu a oferit detalii concrete despre noul model, cu excepția faptului că va fi prezentat în prima jumătate a acestui an.

Publicația britanică Autocar susține însă că a intrat în posesia unor informații suplimentare și anunță că SUV-ul compact va avea numele Kia XCeed, în timp ce prezentarea oficială va avea loc cu ocazia Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie.

Noul SUV a fost deja surprins în cadrul mai multor sesiuni de teste sub camuflaj care indică faptul că vor exista o serie de elemente de design similare cu cele ale hatchback-ului Ceed, pe lângă unele caracteristici diferite: jante mai mari, o suspensie mai înaltă și modificări majore la barele de protecție față și spate.

Cel mai probabil, noul SUV va fi poziționat în gamă sub Sportage și va fi promovat drept un rival pentru Volkswagen T-Roc.

La lansarea noii generații Ceed, Artur Martins, vice-președinte de marketing al Kia, a precizat că producătorul sud-coreean trebuie să vină cu o nouă propunere de SUV prin care să crească vânzările din acest segment.

"Performăm peste așteptări în segmentul D și în segmentul SUV-urilor, unde avem o cotă de piață de 7%. Avem șansa să creștem volumele, dar trebuie să schimbăm rețeta, trebuie să venim cu o propunere nouă, cu ceva mai relevant", a explicat el.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Credeam ca Sportage imparte platforma tehnica cu Ceed.
    Daca vor face ceva total diferit presupun ca se va incadra in linia nou apreciatelor SUV-uri Coupe (ma apuca greata doar alaturarea termenilor...)
    1 1
  • lectric_power
    @Alex Merg pe reteta VW. Sportage vs Tiguan, XCeed vs T-Roc si Stonic vs. T-Cross.
    3 0
  • @Alex : Sportage nu are nici-o treaba cu platforma lui Ceed, Sportage cand a fost scos pe piata nici nu exista Ceed nici macar ca un concept. Este construit pe o platforma dedicata SUV-urilor compacte din grup : Sportage, ix 35, Tucson . Sportage este intr-adevar un SUV si nu pacaleli gen crossover care apar acum ca ciupercile dupa ploaie si sunt denumite SUV-uri chiar de unii producatori doar ca sa stavileasca setea ciudata si acuta (nebuna as spune) a Europenilor dupa masini de acest gen.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru