Detalii despre noile SUV-uri pregătite de Alfa Romeo: ambele vor avea versiuni electrificate

de Daniel Popescu
Luni, 27.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul compact și SUV-ul de mari dimensiuni pregătite de Alfa Romeo vor avea versiuni electrificate, potrivit unor informații neoficiale.

Vânzările bune înregistrate de Alfa Romeo Stelvio au determinat constructorul italian să pregătească încă două SUV-uri până în 2022. Oficialii companiei afirmă că vor încerca astfel să cucerească un segment foarte apreciat de clienții modelelor premium.

"Există două segmente cheie: SUV-urile compacte și SUV-urile de mari dimensiuni. Aceste segmente reprezintă 81% din creșterea pieței globale din gama premium. Ne vom asigura că fiecare nou produs respectă principiile brandului", a explicat Timothy Kuniskis, șeful Alfa Romeo.

Primul dintre ele va fi un SUV compact poziționat sub Stelvio care va avea rolul de a prelua o parte dintre clienții lui BMW X1, Audi Q3 sau Volvo XC40.

Potrivit unor informații dezvăluite de publicația Auto Bild, acesta ar putea utiliza plaforma Giorgio, aceeași folosită pentru Stelvio și sedanul Giulia. In plus, vor exista versiuni cu tracțiune spate și tracțiune integrală. Sursa citată afirmă că va exista și o versiune micro-hibrid, existând șanse și pentru o versiune plug-in hybrid.

Între timp, detaliile despre SUV-ul de dimensiuni mai mari sunt mai puține și se referă în special la versiuni electrificate.

Inginerii Alfa Romeo estimează că pot atinge o autonomie electrică de 50 de kilometri și un timp mai mic de 5 secunde până la 100 km/h. Pentru moment, Alfa Romeo nu a anunțat numele celor două SUV-uri pe care le pregătește.

Via Auto Express

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Este bine că împing Alfa Romeo în zona profitabilă şi în zona SUV.

    Mai ales că vor avea versiuni electrificate. Bravo FCA.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru