Detalii despre noile generații Audi S8 și S8 Plus: versiunile sportive ale lui A8 vor prelua propulsiile de la Porsche Panamera Turbo

de Daniel Popescu
Joi, 13.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi S8 și Audi S8 Plus vor utiliza în cadrul noilor generații motorul bi-turbo V8 de 4.0 litri și 530 de cai putere și, respectiv, sistemul plug-in hybrid disponibile în prezent pe Porsche Panamera Turbo.

Audi A8 a ținut capul de afiș al evenimentului de lansare care a avut loc marți la Barcelona, însă constructorul de la Ingolstadt nu a furnizat niciun fel de detalii cu privire la versiunile sale sportive. Publicația Motor Authority susține însă ca a intrat în posesia unor informații preliminare care vizează în special motoarele pe care le vor utiliza cele două modele.

Astfel, este de așteptat ca Audi S8 să folosească un motor bi-turbo V8 de 4.0 litri preluat de la Porsche Panamera Turbo, iar acesta ar trebui să furnizeze circa 530 de cai putere.

Panamera Turbo va reprezenta o sursă de inspirație și în cazul lui Audi S8 Plus, despre care publicația Evo afirmă că va prelua sistemul plug-in hybrid. Acesta este compus dintr-un motor bi-turbo V8 cuplat cu un motor electric care, în cazul lui Panamera Turbo, generează circa 680 de cai putere. Totuși, în cazul lui Audi S8 Plus, performanțele ar trebui să se oprească undeva în jurul pragului de 630 de cai putere.

Chiar și așa, noul S8 Plus va fi mai puternic cu circa 25 de cai putere comparativ cu generația actuală.

Audi S8 și Audi S8 Plus sunt așteptate pe piața undeva în cursul anului viitor.

Via MotorAuthority

Comentarii (5)

  • Adrian C
    Era de asteptat sa fie motorul de pe Panamera. Nu ma mira cu nimic.
    Nu inteleg de ce nu fac un motor nou pt. S8 si diferit. Sa fie ca la vechiul S8 si anume un 5.2 V10....mi s-ar parea mult mai interesant un asemenea motor pe S8.
    6 5
  • Adrian C
    Era de asteptat sa fie motorul de pe Panamera. Nu ma mira cu nimic.
    Nu inteleg de ce nu fac un motor nou pt. S8 si diferit. Sa fie ca la vechiul S8 si anume un 5.2 V10....mi s-ar parea mult mai interesant un asemenea motor pe S8.
    Mai bine ii punea motorul de pe Huracan care daca nu ma insel e 5.2 V10.
    6 6
  • Alex D.
    Sincer sa fiu, pentru astfel de masini si scopul lor, nu vad sensul unui motor mai mare de 4.0, e mult prea masiv si greu, plus consumul enorm care face dintr-o calatorie lunga un chin pentru ca trebuie sa alimentezi foarte des.
    2 1
  • Asa multe comentarii despre consum de parca toti se gandesc daca e cazul sa-si cumpere una :)
    6 0
  • Adrian C
    @Alex D.
    Pai tocmai ca pe astfel de masini merita sa pui motoare mari. Inseamna ca nu ai mers cu un S8 V10. Am mers cu S8 vechi si actualul V8 si stiu de ce prefer pe cel vechi. Numai sunetul lui 5.2 face toti banii. V8-ul nici pe departe nu se aude ca un V10.
    Iar daca alegi un W12 nu cred ca o sa regreti ca dai mai des pe la statie de alimentare. Un W12 e cel mai potrivit pe A8. Ceva special.....
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru