Daimler vrea să producă noul Smart electric în China: negocieri pentru un joint-venture cu grupul local BAIC

de Paul Cosma
Marti, 07.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Daimler negociază producția noului Smart electric în China cu un partener local, pentru a spori vânzările brandului pe cea mai mare piață auto din lume. Potrivit Bloomberg, Daimler negociază cu Beijing Electric Vehicle Co (BJEV), o subsidiară a grupului chinez BAIC.

Grupul Daimler a anunțat recent că brandul Smart va deveni unul 100% electric în Europa, urmând ca această tranziție să se finalizeze până în 2020.

Nemții nu se opresc aici și vor ca noile modele electrice Smart să fie produse în China, în parteneriat cu o companie locală. Potrivit Bloomberg, Daimler negociază cu Beijing Electric Vehicle Co (BJEV), o subsidiară a grupului BAIC, unul dintre partenerii grupului în China.

În martie, Daimler a cumpărat aproape 4% din BJEV pentru a scoate în evidență “angajamentul companiei faţă de dezvoltarea suplimentară a mobilităţii electrice.”

Un purtător de cuvânt al Daimler a refuzat să comenteze informaţia referitoare la negocieri, spunând că o cooperare mai strânsă cu BAIC şi BJEV este necesară "pentru a înţelege mai bine necesităţile clienţilor chinezi", în special în domeniul vehiculelor electrice.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • inexorabil
    DaimBaic, DaimBjev, Mer Tze Des.
    1 0
  • Edikkk
    Mercedes face electrice în China.

    În Europa să murim de gât cu dieselul, ca proştii.
    1 1
  • Diesel gât
    Ca sa nu mor ca prostu' m-am hotarat sa ma mut in China, cel mai progresist si ecologic stat din lume. In Shanghai de exemplu e mult mai respirabil dacat in Germania sufocata de Dieseluri.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru