Daimler va cumpăra baterii pentru mașini electrice în valoare de 20 miliarde euro: 130 de versiuni “electrificate” la Mercedes până în 2022

de Paul Cosma
Marti, 11.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a anunțat că va investi 20 de miliarde de euro până în 2030 pentru a cumpăra bateriile necesare producției de masă a mașinilor electrice. În total, grupul german vrea să lanseze un număr de 130 de versiuni “electrificate” pentru modelele Mercedes-Benz până în 2022.

Până în 2022, grupul Daimler vrea ca portofoliul Mercedes să fie în totalitate “electrificat”. Asta înseamnă că fiecare model din gama Mercedes va avea cel puțin o versiune electrică, rezultând un total de peste 50 de variante electrice și 130 de variante “electrificate” (electrice + hibride).

Daimler are în plan investiții de un miliard de euro în mai multe facilități de producție din Germania, Statele Unite și China.

Nemții au anunțat oficial semnarea unor noi contracte cu furnizori globali de baterii pentru mașinile electrice, valoarea acestora fiind de circa 20 de miliarde de euro până în 2030.

Deși nu au dezvăluit numele furnizorilor, știm deja că Daimler are contracte cu coreenii de la SK Innovation și LG Chem sau chinezii de la CATL.

Daimler estimează că vânzările de mașini electrice de la Mercedes vor crește cu 15-25% până în 2025, în funcție de preferințele clienților și dezvoltarea infrastructurii publice de încărcare.

Via Daimler

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru