Daimler negociază o colaborare cu Geely: grupul german vrea să ofere servicii de car-sharing pe piața chineză

de Paul Cosma
Joi, 11.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Daimler poartă discuții cu Geely pentru a înființa un joint-venture prin intermediul căruia să ofere servicii de car-sharing și ride-hailing pe piața din China, potrivit Bloomberg.

Nemții de la Daimler vor să conteste supremația Didi Chuxing (echivalentul Uber în China) pe cea mai mare piață auto din lume, prin oferirea unor servicii variate de mobilitate alături de grupul Geely.

Surse citate de Bloomberg susțin că Daimler și Geely poartă discuții pentru înființarea unui joint venture (50-50) cu care să atace poziția de lider pe piața serviciilor de mobilitate din China.

“Avem un dialog constructiv cu partenerii noștri chinezi. Cred că există potențial pentru ambele companii și mai multe oportunități decât riscuri. Situația este promițătoare,” a declarat Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler.

La începutul acestui an, președintele Geely – miliardarul Li Shufu – a cumpărat o cotă de 9.69% din acțiunile Daimler în schimbul sumei de 9 miliarde de dolari, devenind cel mai mare investitor privat al grupului german.

În ultima perioadă, oficialii Geely au lansat ipoteza unor alianțe între Daimler și alți producători auto pentru dezvoltarea mașinilor electrice și a vehiculelor autonome.

Via Reuters

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru