Daimler inaugurează o nouă linie de producție în România: la Sebeș vor fi construite, în premieră, cutii automate cu opt trepte cu dublu ambreiaj

Publicat joi, 07.02.2019 14:56 de Paul Cosma

Daimler a inaugurat astăzi o nouă linie de producție la uzina Star Assembly din Sebeș. În premieră pentru rețeaua Mercedes Powertrain, la Sebeș vor fi construite cutiile de viteze automate cu opt trepte și dublu ambreiaj.

Subsidiara Daimler în România, Star Assembly, a început oficial producția cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT.

Daimler a investit în două noi hale de producție, cu o suprafață de aproximativ 54.000 mp. Noua linie de producție marchează o premieră pentru grupul german și rețeaua Mercedes Powertrain.

“Suntem prima și singura locație din rețeaua de producție powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj, a declarat Klaus Eichhorn, directorul general Star Transmission și Star Assembly.

Nemții spun că uzina din Sebeș “joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor” către fabricile Mercedes din toată lumea. Pe lângă uzina din Sebeș, Daimler mai produce cutii automate la Untertürkheim, în Germania.

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, au în prezent peste 3.000 de angajați.

În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj cu șapte și opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

La Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie.

 

  • Octavian, joi, 07.02.2019 17:38

    Din cand in cand mai auzim si o stire de bine.

  • fermi, joi, 07.02.2019 21:41

    bravo Tiriac. sa traiesti si sa mai faci. Poate aduci si AMG.ae61

  • mircea badea, vineri, 08.02.2019 02:39

    bravo psd!