Dacia va lansa o ediție limitată Ultimate pentru Duster, Logan și familia Stepway: camera Multi View, inclusă în dotarea standard

de Daniel Popescu
Joi, 21.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia va lansa în martie la Salonul Auto de la Geneva o ediție limitată Ultimate pentru Duster, Logan și modelele din familia Stepway. În cazul lui Duster noutatea principală va fi includerea camerei Multi View în echiparea standard.

Dacia a anunțat că va prezenta la Salonul Auto de la Geneva de la începutul lunii martie o nouă ediție limitată pentru modelele pe care le are în gamă.

Noua ediție limitată va primi numele Ultimate și va fi disponibilă pe Duster, Logan și modelele din familia Stepway, inclusiv Sandero, Logan MCV, Lodgy și Dokker. Constructorul de la Mioveni a menționat că ediția limitată va fi disponibilă în două noi culori de caroserie, și anume Fusion Red și Highland Grey.

Dacia nu a furnizat niciun fel de alte detalii despre noua ediție limitată, însă a menționat ca aceasta va fi cunoscută sub numele Techroad pe anumite piețe europene, inclusiv Franța, Italia și Marea Britanie.

De altfel, cu numai câteva zile în urmă, publicațiile franceze Daciattitude și L'Argus au publicat o serie imagini și detalii despre ediția limitată Techroad, despre care afirmă că va include câteva noutăți de natură estetică și tehnică. Astfel, ediția limitată include jante de 17 inch cu inserții roșii pentru Duster și de 16 inch pentru celelalte modele, în timp ce la interior scaunele beneficiază de o tapițerie specifică.

Din punct de vedere tehnic, sursele citate menționează că, în cazul lui Duster, ediția Ultimate se bazează pe nivelul de echipare Prestige și că include în standard camera Multi View (care în mod obișnuit costa 250 de euro), dar și avertizorul pentru unghi mort (care în mod obișnuit este achiziționat separat pentru 200 de euro).

Camera Multi View utilizează patru camere (cea de marșarier, una montată în partea frontală și două integrate în oglinzile laterale) pentru a-i oferi celui de la volan informații importante la rularea în off-road sau în parcările înghesuite.

Varianta Dacia a Around View Monitor-ului apărut în Alianță în premieră acum 5 ani pe Nissan Qashqai este însă una simplificată. De exemplu, software-ul utilizat de Dacia nu "combină" aceste patru imagini pentru a compune o imagine "din elicopter" a mașinii, ci transmite patru imagini individuale accesabile prin meniul simplu și ușor de înțeles de pe display.

În cazul lui Duster, ediția limitată Ultimate va fi disponibilă împreună cu motorul turbo pe benzină de 1.33 litri de 130 CP și 150 CP, dar și cu unitatea diesel Blue dCi de 115 CP în versiunile 4x2 și 4x4. Mai multe detalii despre noua ediție limitată Ultimate vor fi disponibile la prezentarea oficială de la Geneva.

Via Dacia, L'Argus, Daciattitude

Comentarii (3)

  • frumos, ce preturi au cei de la dacia pentru extra optionale, parca nu ai impresia ca iti fura din buzunar ca alti constructori. ..
    7 0
  • Adrian M
    Sunt foarte curios de performantele acestor motoare...pe kadjar ul tatatalui meu de 1.33 benzina acceleratia se face in 10.4 sec...teroretic duster-ul e mai usor deci...pacat de cele trei stele euroncap care il exclud din optiunile mele.
    3 7
  • In locul lor lansam o editie si mai limitata, mai exact varianta Duster pe rosu sub numele de Ultimate "BASE"... si nu ma refer la o varianta de baza...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru