Dacia sugerează că va lansa mai multe modele derivate din Duster: "Provocarea este ca Duster să aibă surori"

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia sugerează că va lansa mai multe modele derivate din SUV-ul Duster și anunță va mări producția de la Mioveni la 400.000 de unități începând din septembrie 2020.

Presa internațională speculează de mai mult timp că Dacia intenționează să lanseze o versiune cu 7 locuri pentru Duster, ca urmare a vânzărilor înregistrate la nivel european de SUV-ul produs la Mioveni.

Până în prezent, oficialii Dacia nu au comentat aceste informații, însă Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România, a sugerat miercuri că producătorul român intenționează să dezvolte mai multe modele derivate din Duster. Totusi, oficialul a refuzat să intre în detalii despre lansare.

"Suntem foarte mândri. Vindem Duster în 44 de ţări. Credem că Duster este ca un ambasador pentru România. Provocarea noastră este să continuăm succesul Dacia, iar 'copilul' nostru să aibă nişte surori", a declarat el pentru agenția de presă News.ro.

În plus, presa internațională speculează că SUV-ul coupe compact Renault Arkana, lansat recent exclusiv pentru piața din Rusia, ar putea fi lansat în curând pe piața europeană sub sigla Dacia.

De altfel, oficialii francezi au confirmat anterior că analizează posibilitatea de a vinde Arkana pe Bătrânul Continent.

Dacia a anunțat la începutul acestui an un proiect de investiții de 100 de milioane de euro pentru a crește capacitatea uzinei de la Mioveni de la 350.000 la 406.000 de unități pe an, iar noua investiție a primit acum și un termen concret pentru finalizare.

"Intenţia noastră este de a creşte capacitatea fabricii de la Mioveni. În prezent, aceasta este de 350.000 autovehicule pe an, iar din septembrie 2020 vom avea o capacitate de 400.000 maşini pe an. Noi investim 75 milioane euro, iar subvenţia din partea Guvernului este de 25 milioane euro. Ne va permite să producem cu 50.000 mai multe maşini pe an şi vom angaja 300 de persoane", a mai precizat oficialul Dacia.

Via News.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru