Dacia Sandero și Duster, în top 10 cele mai înmatriculate modele în Franța în prima jumătate a anului

de Daniel Popescu
Marti, 09.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero ocupă locul 6 în topul celor mai înmatriculate modele din Franța în primele șase luni ale anului, în timp ce Dacia Duster ocupă poziția a nouă în același clasament.

La începutul acestei luni, Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) a anunțat datele înmatriculărilor pentru piața franceză pe mărci pentru prima jumătate a anului.

Cu o întârziere de peste o săptămână, CCFA a dezvăluit acum și topul înmatriculărilor pe modele, iar Dacia se menține în top 10 cu cele două modele populare din Hexagon.

Astfel, Dacia Sandero a înregistrat 38.852 de unități înmatriculate în prima jumătate a anului și ocupă locul 6 în clasamentul general cu o cotă de piață de 3.3%. În perioada similară a anului trecut, Dacia Sandero înregistrase 37.368 de unități înmatriculate și o cotă de piață de 3.2%. Prin urmare, Sandero a reușit să-și îmbunătățească atât înmatriculările, cât și cota de piață în Franța.

De asemenea, Dacia Duster a înregistrat 27.368 de unități înmatriculate și o cotă de piață de 2.3%. Și SUV-ul produs preponderent la uzina de la Mioveni și-a îmbunătățit performanțele, în contextul în care în prima jumătate a anului trecut avea o cotă de piață de 2.2% și 25.614 unități înmatriculate.

Interesant este că, la fel ca și până acum, Sandero și Duster sunt singurele modele din top 10 care nu aparțin unui constructor francez.

În plus, înmatriculările în creștere înregistrate de Sandero și Duster vin în ciuda faptului că Dacia a înmatriculat în total 76.449 de mașini noi în primele 6 luni ale anului, în scădere cu 1.64% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Via CCFA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru