Dacia ar putea lansa un SUV hibrid: “Este greu de crezut că vom rămâne pe margine în cursa electrificării”

de Paul Cosma
Marti, 13.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia ar putea lansa în curând un SUV hibrid, cu scopul de a evita amenzile costisitoare privind nerespectarea țintelor de emisii, potrivit unor surse apropiate de companie. “Este greu de crezut că Dacia va rămâne pe margine în cursa electrificării,” a declarat un oficial Renault.

Uniunea Europeană a decis anul trecut viitoarele ţinte de emisii de CO2 pentru 2020, iar toţi producătorii de automobile trebuie să aibă o medie a emisiilor de CO2 de 95 de grame pe kilometru la nivel de gamă.

Analiștii susțin că, în acest moment, Dacia se numără printre producătorii care vor avea probleme în respectarea țintelor, iar amenda pentru grupul Renault ar fi de circa 450 de milioane de euro în total.

În acest context, Dacia ar putea lansa un SUV hibrid care să ajute la scăderea mediei de emisii pentru gama constructorului de la Mioveni, conform unor surse apropiate de situație. Varianta la îndemână ar fi electrificarea lui Duster.

În susținerea ipotezei unui SUV hibrid în gama Dacia, directorul de vânzări de la Renault, Olivier Murguet, a declarat că “este greu de crezut că Dacia va rămâne pe margine în cursa electrificării.”

Analiștii consideră că Dacia trebuie să plătească un preț foarte mare ca să respecte țintele europene de emisii.

Potrivit Evercore ISI, producătorul local ar trebui să investească în acest sens circa 671 de milioane de euro în următorii doi ani.

Via Automotive News

Comentarii (8)

  • Parere
    Excelent. Sper sa lanseze reprede si un model electric, sunt convins ca vor avea clienti. Ma bucur ca marca romaneasca creste in vanzari, ajuta economia si creeaza locuri de munca destul de bine platite.
    12 11
  • Ba, io cred că-i anti-excelentă... ba chiar nasoală politica MINCIUNII OFICIALIZATE ue -- a emisiilor fals=exagerat scăzute prin hibridizare.
    Și asta, lăsând deoparte gogomănia asimilării CO2 cu poluanții (nu-i loc aici, dar ultimul studiu real-științific al finlandezilor+japonezilor demonstrează o creștere de numai 0,1% a CO2 înatmosferă-n ultimul secol, din care doar 0,01% ar fi cauzat de activități umane !!!)
    ...Iar așa-zisa încălzire globală e de fapt hiper-globală, detectabilă pe toate planetele Sistemului Solar și cauzată de factori cosmici.

    În fine, nu mai zic de politica de modele a francezilor, mulată-n principiu pe cererea vestică a noilor sărăntoci și nu pe cea indigenă.
    ...Unde-i așadar modelul urban de cca. 5K €, promis de-o veșnicie?!
    Ori e-Kwid-ul (KZ-E) la fel de zadanic așteptat?!

    Cu riscul să fiu înroșit de pălmuțe :-) continuând pe nota *Mais ou sont les neiges d'antan?*, mai întreb:
    Dar unde-i o veritabilă urmașă a Daciei Sport? -- fiindcă brazilienii văd c-o au (Sandero RS de 150 CP, chiar recent actualizat c-un facelift onorabil...)
    24 16
  • Astea-s întrebări retorice monsieur Kiro.
    Mașina de 5000 de euro a fost de fapt Loganul de 6.400 minus rabla. Care a fost atât de chel și fără dotări încât cerințele obligatorii ale UE din ultimii ani l-au împins la 7400 euro.
    Urban? Nu-mi aduc aminte de așa promisiune, și oricum Sandero e mai scump, Loganul rămâne intrarea în gamă.
    Iar valențe sport nu cred că vedem pe vreo Dacie, nu cred că vor să fie afectate vânzările Renault, RS sau nu.....
    11 8
  • Un Duster hibrid cat ar costa, 25.000 euro in versiunea superioara ? Caldura mare mon cher.
    14 7
  • @Kiro : te felicit ca din cand in cand iti mai iei inima-n dinti si spui lucrurilor pe nume cu riscul sa fii "palmuit" pana te "inrosesti". Da-le dracu de palmute ca te asigur ca cei "cu cap" nu o sa-ti dea , daca chiar sunt asa de importante pt. tine. Cercetarile/studiile alea nu sunt chiar asa ceva nou, orice om de stiinta serios stie foarte bine ce/cat impact poate avea omul asupra climei cu adevarat (adica spre zero) si ca singurele care pot schimba ceva ( si care o fac de miliarde de ani) sunt soarele si activitatea de subt scoarta terestra (vulcanii). Este atat de simplu si logic si de evident ca noi nu putem influenta pe niciunul. Iar CO2-ul , mai precis nivelul lui, tot de soare si vulcani poate fi influentat masiv si nu de "buricul pamantului"=omul ! Un singur "part" mai sanatos al lui Popocatepetl de exemplu (ca asta parca chiar a "stranutat" de curand) poate emana gaze si CO2 cat toate masinile de pe planeta in cativa ani. Sunt lucruri stiute de mult , dar multi se feresc sa mai vorbeasca deschis ca sa nu-si atraga oprobiul "eco". Aaaa...ca ne referim la aglomerarile urbane...asta e alta discutie si alt scenariu ! Dar asa cum spui si tu , nu e cazul si nici locul pt. a dezvolta astfel de subiecte.
    Cat despre DACIA, eu cred ca ar trebui sa se concentreze si pe altele decat Duster, ca nu-i vad bine pe viitor. Nu pot la nesfarsit sa reziste doar cu Duster pe piata. Investitiile in Duster au inceput sa se vada binisor si in preturi si parca nu mai este atat de atragator cand are concurenti cu doar 2-3 k euro mai scumpi. Si oricum, totul este up-datat asa cu "pipeta" la Dacia si cu prea vadita grija sa nu deranjeze vreunul din modelele Renault, ca parca chiar ti se face lehamite , zau...Inexo zice de mult asta si chiar are dreptate.
    17 13
  • ce e asta Dacia?? https://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/dacia-duster-este-mai-scumpa-in-romania-decat-in-franta-sau-germania-diferente-de-peste-o-mie-de-euro-in-functie-de-model-574584.html
    10 10
  • @adi_10: Ce să fie? Un semn că redactorii gsp ne citesc comentariile. :-)
    (inutil de adăugat că știrile AM sînt *cu fără*. :-p)

    @pipo: Nici în kir nu mă doare :-) de mânuțelele roșii -- era doar o figură de stil.
    Serios acu, normal că subscriu la... subscrierea ta, aparent de neînțeles pentru eco-talibani. Care au dreptatea lor cu gradul de poluare din marile orașe românești (că-n Occident a scăzut fără excepție în ultimele decenii, vesticii exportându-ne nouă afumătoarele), dar punând botul la aiureala cu CO2-ul egal poluant + factor al încălzirii globale.

    Una-i deci NOx-ul, monoxidul de carbon (CO) sau pulberile fine, dar cu totul alta CO2-ul !!!
    Fiindcă, de par exampăl, metanul (inclusiv ăla emis de vacile balonate :-)) e de jdeori mai pericolozo ca efect de seră, iar dacă permafrostul siberian îl va elibera doar un pic mai rapid ca acu, chiar am pus-o...
    13 4
  • @Kirotractor Nu mai știu anul, a fost când ABS-ul a fost obligatoriu in Romania, deci motor 1,4, direcție mecanica, fără clima, roti de 14” costa 5600E fără rabla sau vreo reducere. Firma mea a cumpărat 10 pentru nevoile din șantier. Știi cate mașini din modelul asta, au vândut in Romania intr-un an.....56, ultimele le-a luat firma noastră.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru