Cum vrea Carlos Ghosn să scape de arest: fostul șef Nissan se oferă să poarte dispozitiv de urmărire la gleznă și să rămână în Tokyo

de Paul Cosma
Luni, 21.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul șef Nissan, Carlos Ghosn, le-a propus autorităților japoneze să îl elibereze pe cauțiune și, în schimb, să poarte un dispozitiv de urmărire permanentă la gleznă. În plus, Ghosn a spus că este dispus să nu plece din Tokyo.

Carlos Ghosn este în continuare în arest la Tokyo, după ce detenția sa a fost prelungită în urma unor noi acuzații, iar cauțiunea i-a fost refuzată de instanță.

Ghosn și avocații săi încearcă noi metode prin care să-i înduplece pe japonezi să permită o eliberare pe cauțiune.

Potrivit Reuters, Carlos Ghosn s-a oferit să poarte la gleznă un dispozitiv electronic de urmărire și să angajeze oameni care să-l monitorizeze permanent. În plus, Ghosn s-a arătat dispus să rămână la Tokyo într-un apartament pe care l-a închiriat.

Autoritățile japoneze au respins până acum toate cererile lui Ghosn, de teama că acesta va încerca să fugă din Japonia.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat anul trecut pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Nissan vrea să-l dea în judecată după finalizarea anchetei și să-i ceară daune lui Ghosn pentru abaterile financiare de care este acuzat.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Un mic detaliu: apartamentul *închiriat* de Ghosn la Tokyo e de fapt cumpărat (ilegal) din banii Nissan. Și costă o căciulă de yeni...
    Mai are multe alte viloaie de fapt (în Liban, Brazilia, la Rotterdam sau Paris), și-a plătit sora pentru consilieri inexistente și tot așa.

    În rest, eu încă aștept răspunsul la cererea mea de angajare-n locul manglitorului Carlito.
    Sigur va fi pozitiv, fiindcă cer un salariu de numai 18 mii € anual în loc de 18 milioane -- și-n plus m-am apucat de-nvățat japoneza. :-)
    13 5
  • Costel
    ii prezumtia la nevinovatie
    ii campanie impotriva la crestini pe tot globu
    ii fain ca ii proprietar la o casa de vacanta
    is si eu cu casa de vacanta la apahida
    ii lucruri normale la secol xxi
    2 10
  • casa e la Apahida, dar tiglele?
    10 1
  • Costel
    @vian
    nu fain la jigniri
    nimic nu ii pe lumea asta mai urat ca rautatea
    2 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru