Controale pentru siguranța în trafic: șoferii britanici își pierd permisul dacă nu pot să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri

Publicat luni, 03.09.2018 14:02 de Paul Cosma

Poliția din Marea Britanie a început o serie de controale pentru a testa vederea șoferilor în condiții de trafic. Scopul este creșterea siguranței pe străzile publice, iar regulile sunt dure. Șoferii își pierd permisul imediat dacă nu sunt capabili să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri.

Autoritățile britanice pun mare preț pe siguranța în trafic și, prin urmare, au anunțat o serie de controale pentru a testa vederea șoferilor care circulă pe drumurile publice.

Potrivit publicației The Telegraph, unii șoferi sunt trași pe dreapta la controlul de rutină și, în plus, trebuie să treacă și un test standard de vedere. Dacă șoferii nu reușesc să citească o plăcuță de înmatriculare aflată la o distanță de 20 de metri, aceștia își pierd permisul pe loc.

“O vedere bună este esențială pentru a conduce mașina în siguranță. Este foarte important pentru șoferi să meargă la controale periodice la ochi, întrucât vederea se poate deteriora în timp. Cei care simt că au probleme trebuie să meargă rapid la oftalmolog,” au transmis oficialii DVLA (Driver and Vehicle Licensing Agency).

Deocamdată, aceste controale sunt efectuate în trei zone din Marea Britanie (Thames Valley, Hampshire, West Midlands), urmând ca proiectul să fie adoptat pe scară largă la nivelul întregii țări.

Via Autocar

 

 • hazard, luni, 03.09.2018 14:50

  noi avem analfabeti in guvern si astia iau carnete ca nu ai ochelari. Sunt praf englezii astia!

 • someone, luni, 03.09.2018 15:18

  @ hazard: ai nostri si de ar vedea nu ar stii ce scrie acolo. deci tot ar pica si ei

 • LoL, luni, 03.09.2018 15:22

  cata nesimtire, care nu stie sa citeasca nu e si ei oameni? Ce treaba are cititu cu volanu? Vesticii astia sa ia exemplu de la noi unde soferu nu e stresat inutil; nici macar cand conduce cu alcoolemie de 2.1 si omoara o familie intreaga pe trecerea de pietoni. Pentru ca intr-o tara dezvoltata, important e soferu si nu siguranta. RUSINE!!!

 • Liviu, luni, 03.09.2018 17:19

  @someone ar sti* Se pare ca si tu faci parte din aceeasi categorie :))

 • someone, luni, 03.09.2018 18:05

  @ liviu : ai vazut reclama aia cu politistul care primeste o cratima, niste semne de punctuatie, etc ? asa ca ia si tu de la mine doua puncte, niste ghilimele daca tot vrei sa fi corect gramatical, d-le profesorde gramatica limbii romane care da ore in locatia gresita.

 • zen, marţi, 04.09.2018 10:03

  Pe naiba. O citesti cu ochii inchisi. Scrie "MUIEPSD".

 • mircea badea, marţi, 04.09.2018 14:05

  vrem si in romania!