Continental: “Viitorul este cu siguranță electric, ne concentrăm pe acest tip de propulsie”

Publicat joi, 08.08.2019 16:30 de Paul Cosma

Continental anunță că se va concentra mai mult pe dezvoltarea sistemelor de propulsie pentru mașinile electrice, întrucât “viitorul este cu siguranță electric”. În același timp, compania spune că nu este interesată de producția bateriilor pentru aceste vehicule.

Electrificarea a captat atenția majorității jucătorilor din industria auto, care caută să-și mărească investițiile în această direcție.

Continental a anunțat că divizia Powertrain se va concentra aproape în totalitate pe dezvoltarea sistemelor de propulsie pentru mașinile electrice, reducând investițiile în dezvoltarea de componente precum injectoarele sau pompele de înaltă presiune.

“Viitorul este cu siguranță electric. Suntem convinși de acest lucru. Clienții noștri se îndreaptă tot mai mult către electrificare, așa că și noi ne vom concentra pe această zonă,’ a declarat Andreas Wolf, CEO-ul Continental Powertrain.

Cu toate acestea, Wolf admite că motoarele tradiționale vor continua să fie folosite pentru mulți ani de acum înainte, în special în tandem cu tehnologii hibride, pentru „reducerea semnficativă a emisiilor”.

În același timp, compania Continental spune că nu este interesată de producția bateriilor pentru vehiculele electrice, deși a fost deschisă oportunităților de investiție pe această piață, care acum “nu mai prezintă atractivitate”.

Via Continental