Continental analizează închiderea unor fabrici: “Toate diviziile vor fi revizuite”

de Paul Cosma
Vineri, 23.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental analizează varianta închiderii unor fabrici, inclusiv în Germania, ca parte a planului de restructurare a companiei. Informații anterioare arătau că furnizorul auto ar putea închide 9 fabrici, iar 4.000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă.

Scăderea profitului cu 40% în trimestrul al doilea, ca urmare a scăderii pieței din China și a investițiilor în dezvoltarea mașinilor electrice și autonome, a determinat o schimbare de strategie la Continental, firma căutând să își taie costurile cât mai mult și într-un ritm rapid.

Reorganizarea tuturor diviziilor este una dintre priorități, în timp ce presa internațională a scris că firma va închide un număr de 9 fabrici ale diviziei Powertrain, iar 4.000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă.

Continental nu a confirmat sau infirmat informațiile, însă un purtător de cuvânt a declarat că închiderea unor fabrici, inclusiv în Germania, este o variantă luată în calcul la momentul actual.

“Toate diviziile noastre vor fi revizuite, fără îndoială,” a subliniat oficialul Continental, citat de Reuters.

Șeful companiei declarase recent că declinul pieței va fi contracarat cu o serie de măsuri “riguroase”, care să sporească nivelul de competitivitate al Continental.

Via Reuters

Comentarii (7)

  • mircea badea
    pt ca roboti?
    0 1
  • eu navig tu navigi
    "Scăderea profitului cu 40%" - spune tot. Îi dam pe toți afară dar ne așteptăm să ne fie cumpărate produsele. De către cine oare?!
    6 0
  • Edikkk
    Electrificarea va aduce schimbări mari pentru cei din industria auto.


    Ce era important înainte nu va mai fi.

    Produceai piese pentru maşini termice, egal faliment, produci pentru maşini electrice rămai pe piaţă.
    5 5
  • inexorabil
    Edikkk, ce simplu se tranșează lucrurile în viziunea voastră standard, a electro-cutaților.

    De fapt, una dintre preocupările mele intense este: cum aș putea...distruge electro-autonomele, fără să mi se găsească vreo vină d.p.d.v. judiciar...Știi cât mi-ar plăcea să le arunc în aer? Aș vedea-o ca pe o feerie. Bine, fără ocupanți în habitaclu. Lor le-aș rezerva stringenta reimplantare a cugetării și simțirii ortodoxe, indiferent dacă ar vrea sau nu. Și n-ar fi deloc confortabilă...

    A face binele cu forța pare un sacrilegiu, însă doar pare! În rromanika, istoria a dovedit că altă schemă nu merge...Unii pur și simplu trebuie să-și bage mințile în cap. Conformismul n-a stat niciodată în firea acestui neam, dar, de vreo 250 de ani încoace, mai precis de când s-au "născut" anomaliile astea (in)umane autointitulate Illuminati, fel de fel de experimente nefaste de import (botezate, în mod "cult", inginerii sociale) au schimonosit chipul haideți să nu-l calificăm drept feciorelnic, dar, totuși, esențialmente creștin al națiunii române! Iar cineva de "prea sus", mereu inestimabil de scump la vedere publică și suveran peste "manetele" și "butoanele" omenirii, își închipuie că sacrul spațiu carpato-danubiano-pontic "trebuie" să constituie în continuare teren de manevră nestingherită, bașca facilitată de complicități locale (ca să nu le numesc direct slugărnicii politice).

    Ei, nu-i chiar așa, măi tati. Moș inexo are alte planuri pentru națiunea lui de baștină, dar nu doar să se lupte apelând la neprețuita armă a Cuvântului. El iubește...concretețea. Și este consecvent ca boul (m-am autoetichetat, ca să previn avalanșa de psihoepitete "avizate", deși n-o pot zădărnici, fiind inevitabilă, adică...naturală, în logica vieții actuale).

    În definitiv, vorba aceea: om trăi și om vide!
    5 6
  • Edikkk
    Cei care produceau casete video... au dat faliment, sau sunt mult mai mici sau s-au agăţat de alte afaceri ???

    Dar casete audio?

    Dar casetofoane?

    Dar CDuri?

    Dar DVD uri?

    Dar USB mem stick?

    Mmmmm?


    Bun, răspunsul este clar.
    4 1
  • Au cam 220 000 de angajați in toate lumea (56 de tari) dau afara 1,8%. Cifra importanta! Daca se confirma.
    In 2018 au avut cifra de afacere de aproape 45 miliarde €, cu un profit după plătirea taxelor si dividentelor de 3 miliarde, deși pare mult, nu este o cifra extraordinară.
    Sa nu ne bucuram de răul altora, Continental este un jucător important (atât ca număr de angajați cat si salarii si condiții oferite la locul de munca) la noi pe piața muncii!
    3 0
  • Banateanul
    Sper sa inchida si fabrica din Timisoara,deoarece din cz mirosului cei din B. Cartan nu pot deschide geamurile.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru