Continental a lansat un nou sistem de camere video pentru condusul autonom: sistemul monitorizează atât comportamentul șoferului, cât și traficul din jurul mașinii

Publicat marţi, 13.08.2019 14:23 de Paul Cosma

Continental a lansat un nou sistem de camere video cu care susține că va spori siguranța pasagerilor în timpul în care mașina se află în modul de rulare autonomă. Sistemul monitorizează atât comportamentul șoferului, cât și traficul din jurul mașinii.

Continental propune o nouă soluție pentru ca mașinile autonome să se apropie de momentul în care pot deveni o realitate pe drumurile publice.

Sistemul “Road and Driver” este o combinație de camere video care monitorizează traficul din fața mașinii, dar, în același timp, urmărește și comportamentul șoferului pentru a vedea dacă acesta este capabil să preia frâiele în situațiile necesare.

Două camere cu infraroșu, una îndreptată către șofer și cealaltă către trafic, sunt cele care alcătuiesc sistemul prin care Continental vrea să ofere mai multă siguranță în rularea autonomă.

“Datorită noului sistem de camere, vehiculul și șoferul sunt în permanență conștienți unul de celălalt. În cele din urmă, acest lucru se reduce la încredere. Omul poate fi sigur că tehnologia nu îi va returna brusc responsabilitatea de a conduce fără un avertisment și că acest lucru se va produce în conformitate cu criterii clare,” a explicat un reprezentant Continental.

Continental subliniază că rolul camerei video de la interior este acela să evalueze și să monitorizeze șoferul și nu să-l înregistreze pe acesta.

Via Continental