Constructorii germani anticipează producții record de mașini în 2017 și 2018: "Creșterile din China și India sunt foarte puternice"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 22.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen, Daimler și BMW sunt pe punctul de a obține producții record de mașini în acest an, iar trendul ar putea continua și în 2018, pe fondul creșterii puternice venite din China și India.

Germania traversează o perioadă prolifică de producție în acest an, iar principalul merit în această direcție este reprezentat de creșterile consistente înregistrate în Asia, în special în China, dar și în India.

Oficialii Asociației Germane a Industriei Auto (Verband der Automobilindustrie - VDA) anticipează că producători germani de mașini vor înregistra producții record în acest an, situate la 5.6 - 5.7 milioane de unități în Germania și alte 10.8 milioane de unități în restul lumii. Principalii constructori care vor contribui la aceste cifre sunt Grupul Volkswagen, Daimler și BMW.

"Sectorul auto este și va rămâne în creștere. Actualele proiecții indica faptul că și 2018 va fi un an stabil", afirmă Matthias Wissmann, președintele VDA.

În plus, acesta crede că mașinile electrice vor înregistra de asemenea creșteri consistente de vânzări pe parcursul următorilor 3 ani, pe măsură ce constructorii vor lansa tot mai multe modele pentru a respecta noile norme de emisii.

În prezent, China este o piață esențială pentru numeroși constructori.

De exemplu, pe parcursul anului trecut, Grupul Volkswagen a comercializat circa 10 milioane de mașini la nivel global, dintre care 4 milioane în China.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Pai doar aia le mai cumpara cazanele. Pietele mature (Europa si Sua) s-au convins demult ce inseamna "producator german".
    5 2
  • Edikkk
    pe de o parte e bine, ca vine profitul mare in Europa

    de aceea, indiferent cat de bune o fi sau or deveni masinile chinezesti.. nu voi cumpara niciodata masini chinezesti !

    doar produse in UE, maxim US dar din UK nu mi-as cumpara (cu Brexitu lor)




    dupa casa, masina este CEA MAI MARE CHELTUIALA a multor milioane de oameni, dealtfe creditele cele mai mari sunt cel ipotecar si leasing

    dar casa nu poti sa o importi dinafara, se construieste in tara, si de obicei materialele de constructie nu prea sunt importate

    in schimb automobilul poate fi importat si atunci de fiecare data cand cumperi o masina din anumita tara... trimiti MII DE EURO (sume foarte mari !) catre acea tara !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru