Constructorii auto au împrumutat peste 132 de miliarde de dolari în ultimele 5 luni: banii, folosiți pentru a trece peste pandemie

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 31.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorii auto au împrumutat peste 132 de miliarde de dolari la nivel global pentru a face față scăderii vânzărilor în timpul pandemiei de coronavirus.

Constructorii auto din întreaga lume au fost nevoiți să facă împrumuturi după restricțiile de circulație impuse în luna martie ca măsură de reducere a răspândirii pandemiei de coronavirus.

Potrivit datelor analizate de agenția de presă Bloomberg, valoarea totală a împrumuturilor realizate de industria auto a depășit 132 de miliarde de dolari.

Din această sumă, împrumuturile noi au totalizat 79 de miliarde de dolari, în timp ce refinanțările de credite au fost de 53 de miliarde de dolari. În total, 80% dintre împrumuturile obținute în acest an au fost contractate începând din luna martie.

De asemenea, Bloomberg a analizat situația împrumuturilor pe continente și regiuni. Astfel, cei mai mulți bani au fost împrumutați de constructori auto, cu un total de 61.87 miliarde de dolari, dintre care 51.22 miliarde de dolari au fost reprezentați de împrumuturi noi.

În schimb, America de Nord și America de Sud au împrumutat împreună 53.47 de miliarde de dolari, însă din această sumă doar 11.32 miliarde de dolari este reprezentată de împrumuturile noi.

Restul de 42.15 miliarde de dolari au fost refinanțări.

La polul opus, constructorii din Asia au realizat împrumuturi de "numai" 16.98 miliarde de dolari.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Iar cateva bancute de investitii din cartierul muncitoresc Wall Street au anuntat profituri record de la inceputul crizei de covrig.Totul merge planificat si cu imense profituri pentru ei.
    10 4
  • hazard
    adica pentru salariile sefilor?
    8 1
  • Lupul din Wall Street
    Pai e bine ca cineva totusi are bani, in vechea epoca n-avea nimeni.
    Iar astia care au bani pun de fapt economia in miscare. pentru ca banii aia vor fi cheltuiti. Nimeni nu se face bancher ca sa stranga metri cubi de hartie tiparita de FED.
    3 9
  • liliac
    stie cine de unde este poza? mai mult ca sigur dintr-un oras german, dupa simbolurile de tren U si S si dupa taxiuri, dar din care oras mai exact?

    Multumesc celui care ar sti sa-mi spuna
    0 0
  • Anonim
    Poza este din Hamburg.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru