Confirmare oficială: primul model electric de la Aston Martin se va numi Rapide E și va fi produs în Țara Galilor din 2019

de Paul Cosma
Marti, 11.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a anunțat că fabrica sa din St Athan, Țara Galilor, va deveni un adevărat “centru al electrificării”. Din 2019, aici va fi produs primul model electric de la Aston Martin, numele confirmat fiind Rapide E. Tot aici vor fi construite și modelele brandului Lagonda.

În urmă cu doi ani, Aston Martin și-a anunțat intențiile pentru diversificarea gamei, astfel că avea nevoie și de o capacitate de producție mai mare, întrucât uzina din Gaydon nu era suficientă.

Astfel, britanicii au cumpărat un fost depozit care a aparținut Ministerului Apărării, în St Athan, Țara Galilor și s-au apucat să-l transforme într-o fabrică. Noua uzină galeză va deveni “centru al electrificării” pentru Aston Martin. Din 2019, aici va fi produs primul model electric al constructorului, cu numele confirmat Rapide E, dar și modelele sub brandul Lagonda.

În acest moment, uzina din St Athan se află în faza finală de conversie, iar producția propriu-zisă va începe de anul viitor. Spre sfârșitul lui 2019, aici va fi construit și primul SUV de la Aston Martin.

Înainte de începerea ultimei faze de construcție, Aston Martin a recrutat un număr de 150 de angajați. După finalizarea fabricii, britanicii vor ajunge la un total de aproape 750 de salariați în sudul Țării Galilor.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru