Colaborare: Volkswagen, BMW și Nissan vor lucra cu Intel la dezvoltarea unor noi tehnologii pentru mașinile autonome

de Petre Barac
Marti, 09.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen, BMW și Nissan vor colabora cu divizia Mobileye de la Intel în vederea dezvoltării de noi tehnologii pentru mașinile autonome, după cum a declarat șeful Intel, Brian Krzanich.

Anul trecut, americanii de la Intel au achiziționat firma israeliană Mobileye cu scopul de a deveni un jucător important pe o piață aflată în creștere rapidă, aceea a mașinilor care “se conduc singure”.

În plus, cunoscutul producător de procesoare pentru calculatoare a anunțat acum semnarea unui acord cu grupul VW, BMW și Nissan, prin care cei trei producători auto vor folosi cunoștințele și expertiza Intel pentru a dezvolta tehnologii noi pentru mașinile autonome.

Nemții de la Volkswagen au anunțat și un parteneriat cu Nvidia pentru utilizarea inteligenței artificiale în aceeași direcție de dezvoltare.

Printre viitoarele tehnologii se numără Copilotul Inteligent, care va integra sisteme de asistență pentru șofer bazate pe procesarea unor date provenite din interiorul și exteriorul mașinii.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru