Colaborare Renault-Waymo pentru mobilitate cu mașini autonome: serviciul va fi lansat la Paris în anii următori

de Paul Cosma
Luni, 14.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault și Waymo pregătesc un serviciu de mobilitate cu mașini autonome, care va fi lansat la Paris în anii următori. Proiectul face parte dintr-o strategie națională a Franței care vrea să devină un lider mondial în promovarea și dezvoltarea vehiculelor autonome.

Grupul Renault a anunțat o colaborare cu Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, pentru un nou proiect de mobilitate care vizează regiunea Île-de-France, cea mai populată din Franța.

Renault și Waymo vor să lanseze un serviciu de mobilitate cu mașini autonome la Paris, în anii următori, în complementaritate cu transportul în comun.

Prin acest proiect, Renault își propune să ofere o soluție pentru decongestionarea traficului în orașe, dar și să pregătească drumul pentru “orașele smart ale viitorului”.

Totodată, proiectul face parte dintr-o strategie națională a Franței care vrea să devină un lider mondial în promovarea și dezvoltarea vehiculelor autonome.

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru