CNAIR vrea să instaleze 18 stații de încărcare pentru mașinile electrice pe autostrăzile A1 și A2: compania pregătește documentele pentru startul licitației publice

Publicat luni, 09.09.2019 12:11 de Paul Cosma

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vrea să instaleze 18 stații de încărcare pentru mașinile electrice pe autostrăzile A1 și A2, potrivit unui document oficial al Ministerului Transporturilor. Deocamdată, CNAIR se află în etapa în care pregătește documentele pentru demararea licitației publice.

Statul român vrea să dezvolte infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice cu o serie de stații amplasate pe două dintre cele mai importante autostrăzi ale țării. Cel puțin așa reiese dintr-un document oficial de la Ministerul Transporturilor.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vrea să instaleze 18 stații de încărcare pentru mașinile pe autostrăzile A1 și A2. În prezent, CNAIR elaborează documentele aferente necesare demarării licitației publice.

În documentul oficial se arată că stațiile de încărcare ar urma să fie instalate pe tronsoanele Nădlac - Arad - Timișoara - Lugoj - Deva - Orăștie - Sibiu (A1) și București - Medgidia - Constanța (A2).

Via profit.ro

  • Kirotractor, luni, 09.09.2019 13:20

    Aham, ca de obicei deci: elaborări, fezabilități, licitații, contestații etc. Prin 2033 sigur vor fi gata. (n.b.: Fiica cuscrului unei cumnate sub-ajunct de prefect care și-a angajat nepotul -- ospătar de meserie -- ca expert cu mega-salariu la CNADR, mi-a zis că nu mai sînt doar 5% specialiști în domeniu p-acolo, ci 6% !!! :-))