Clienții Tesla Model 3 devin nerăbdători: incertitudine despre data de livrare și opțiunile pe care le pot alege

de Daniel Popescu
Marti, 25.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clienții care au plătit un avans de 1.000 de dolari pentru a rezerva un Tesla Model 3 încep să fie nemulțumiți că nu primesc informații despre data livrării și nu știu încă ce opțiuni vor putea alege.

Tesla a început în luna iulie producția de serie a noului Model 3, pentru care știm că aproximativ 373.000 de persoane au depus un avans de 1.000 de dolari la lansarea din primăvara anului trecut. Constructorul american va livra vineri primele 30 de unități, iar pentru luna august producția este estimată la 100 de unități, înainte de a atinge 1.500 de unități în septembrie și 20.000 de unități în decembrie.

Chiar dacă au așteptat deja mai bine de un an acest moment, clienții încep să fie nemulțumiți de lipsa de comunicare a celor de la Tesla. Principala nemulțumire este legată de faptul că persoanele care au depus avans nu știu unde se află pe lista de așteptare și nici când le va fi livrata mașina pentru care au plătit deja un avans.

Cea de-a doua problemă este legată de decizia celor de la Tesla ca primele unități să fie livrate în cele mai simple versiuni: acestea vor avea tracțiune spate și numai două culori disponibile pentru caroseria exterioară și două opțiuni pentru jante. În acest context, unii clienți vor fi nemulțumiți că nu-și pot personaliza mașina mai mult în cazul în care livrarea va avea loc în primele serii și ar putea renunța la achiziție. De altfel, într-o astfel de situație, cei de la Tesla îi îndrumă pe clienți să se îndrepte spre Model S.

În plus, cei care vor aștepta prea mult riscă să fie nevoiți să plătească o sumă mai mare de bani.

În prezent, conform legislației americane, fiecare producător primește o reducere de 7.500 de dolari pentru fiecare mașină electrică vândută, până la pragul de 200.000 de unități comercializate. Se anticipează că Tesla va atinge acest prag în 2018, moment din care clienții nu vor mai beneficia de reducerea de 7.500 de dolari.

Via Bloomberg 

Comentarii (3)

  • Pentru cine dorește mai mult de un volan, două pedale și un ecran, trebuie să achite avansul pentru Tesla S. Mi se pare corect.
    3 1
  • Intre timp peste 970 de romani si-au rezervat Model 3. Eu de abia astept lansarea de vineri cand o sa aflam exact ce culori si ce optiuni vor fi disponibile.
    0 0
  • De unde stii ca 970 de romani au platit avansul?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru