Citroen C4 Cactus facelift se lansează în 26 octombrie: SUV-ul francez renunță la sistemul Airbumps

de Daniel Popescu
Luni, 23.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prima imagine cu Citroen C4 Cactus facelift confirmă că francezii vor renunța la sistemul Airbumps pentru a oferi SUV-ului un design clasic. Lansarea oficială este programată pentru joi, 26 octombrie.

Citroen a oferit mai mult sau mai puțin "accidental" primele informații despre C4 Cactus facelift. Prin intermediul unui anunț postat pe rețelele de socializare, francezii dezvăluie că SUV-ul va primi un facelift care va fi prezentat oficial joi, 26 octombrie, la numai o zi după Salonul Auto de la Tokyo.

Cu puțin timp înainte, Citroen publicase pe propriul său site o imagine (foto) cu profilul noului C4 Cactus facelift, care evidențiază și principala noutate de design. Astfel, Citroen va renunța la sistemul Aibumps, care prin design-ul non-conformist a atras numeroase aprecieri în industria auto.

Pe lângă caracteristicile vizuale, Airbumps are și o funcție foarte practică: este alcătuit din capsule de aer integrate în ornamentele care îmbracă portierele pentru a asigura elasticitatea panourilor şi a evita zgârieturile şi avariile caroseriei care au loc în parcări prin deschiderea neatentă a portierelor sau alte mici incidente nefericite, cum ar fi o lovitură de la un cărucior de cumpărături.

În schimb, un sistem de protecție mult mai discret va fi poziționat în partea de jos a ușilor.

Decizia celor de la Citroen de a renunța la sistemul Airbumps are rolul de a transforma C4 Cactus într-un model mai discret și mai tradițional, mai ales în contextul în care Citroen C4 nu va beneficia de un urmaș.

Pe de altă parte, sloganul ales de francezi pentru noul model este "Comfort is the new cool", element care sugerează că faceliftul lui C4 Cactus va veni, printre altele, cu numeroase îmbunătățiri pentru confort.

Via Caradisiac

Comentarii (5)

  • Bai, ce oameni. Aveau C4-le cu volan cu butuc fix, au renuntat la el. Aveau design complet diferit la 3 usi/5 usi, au renuntat. Acum renunta la AirBumps. Cine sa-i mai inteleaga.
    22 1
  • Cand e vorba sa vina cu ceva inedit, producatorul te abureste ca "vei fi in centrul atentiei", "vei fi cool" bla bla. Cand e vorba sa schimbe directia aceluiasi model, acelasi producator te abureste ca "vei fi mai discret, traditional", "design clasic" bla bla...
    16 0
  • @clarkson

    ...cei de la departamentul Contabilitate
    10 1
  • Eu mă-ntreb de ce oare nu apar niciodată și minime comentarii personale lipite la traducerile știrilor - nu-s permise, ori efortu-i prea mare?!
    Fiindcă și la știrea asta merita zic eu adăugat că cei doar 15 cm gardă la sol ai Cactus-ului fac îndoielnică includerea lui în clasa SUV (și Loganul e SUV atunci toată ziua.).
    14 0
  • @Kirotractor

    De ce? Pentru ca atata pot domnule! La atat se rezuma jurnalismul auto din ziua de azi.... Si, din pacate, nu doar cel auto. Uitati-va la publicatiile on-line adresate asa-zisilor inelectuali... Se citeaza doua randuri dintr-un cronicar, apoi doua dintr-un instoric si, gata! Un jurnalist care pana ieri scria relatari de la accidente, produce un articol despre un eveniment important din trecutul Romaniei!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru