Citroen C3 R5 transformat în vehicul electric destinat competițiilor de rallycross: modelul are trei motoare electrice care oferă până la 612 CP

de Cornel Șocariciu
Joi, 06.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen Racing împreună cu specialiștii din cadrul Stard au dezvoltat un C3 electric destinat competițiilor de rallycross. Modelul va debuta în 22 august, iar prețul anunțat de francezi este de 374.000 de euro.

Mașinile electrice încep să fie vizibile și în motorsport, iar cel mai recent anunț făcut din acest sector vine din partea Citroen. Divizia Citroen Racing împreună cu preparatorul Stard, companie deținută de Manfred Stohl, fost pilot în Campionatul Mondial de Raliuri, pregătesc lansarea modelului electric C3 ERX.

Noul produs are la bază actualul Citroen C3 R5, modelul de raliuri fiind transformat complet într-un vehicul electric de competiții dedicat disciplinei rallycross.

Conform oficialilor Citroen, noul C3 ERX a fost dezvoltat potrivit specificațiilor FIA pentru categoria suport Projekt E din cadrul Campionatului Mondial de Rallycross.

Modelul este echipat cu trei motoare electrice cu o putere maximă de 612 cai și cu un cuplu de 1.002 Nm. Viteza de top comunicată de Stard este de 240 km/h, iar modelul dispune de tracțiune integrală și de o transmisie cu două trepte.

Mai mult decât atât, Stard a anunțat că bateriile dezvoltate in-house pentru sistemul electric de propulsie integrat și pe C3 ERX au trecut cu succes peste testele de siguranță realizate de FIA.

Debutul noului Citroen C3 ERX va avea loc în cadrul etapei de rallycross din Holjes, Suedia, competiția din cadrul Campionatului Mondial de Rallycross fiind programată pentru intervalul 22-23 august.

După debut, noul C3 ERX va putea fi comandat și de echipe private, prețul de pornire anunțat fiind de 374.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru