Circulația pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj - Deva va fi inaugurată în septembrie: tronsonul are o lungime de 21 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 06.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Transporturilor susține că va inaugura circulația rutieră pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj - Deva până la sfârșitul lunii septembrie.

Lucrările de construcție la lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj - Deva au fost finalizate la jumătatea lunii august, însă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a refuzat să facă recepția și a reziliat contractul sub pretextul că există unele nereguli în anumite zone.

Prin urmare, autoritățile nu au putut deschide circulația pe acest tronson cu o lungime de 21 de kilometri, însă Ministerul Turismului susține acum că tronsonul de autostradă va fi inaugurat oficial până la sfârșitul lunii septembrie.

"Lotul 3 va fi deschis undeva la sfârșitul lunii septembrie. A fost preluat de către CNAIR. Se fac lucrările. Va fi dat în trafic la sfârșitul lunii septembrie. Se va circula de la Sibiu la Nădlac la profil de autostradă", precizat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

La jumătatea lunii august, CNAIR a inaugurat circulația rutieră pe lotul 4 al acestei autostrăzi, după ce a preluat și 800 de metri aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă.

Autostrada A1 Lugoj - Deva este formată din 4 loturi, însă în prezent se circulă integral doar pe loturile 1 și 4.

În schimb, doar 15 dintre cei 28 de kilometri ai lotului doi sunt în prezent în exploatare, în timp ce pentru restul de 13 kilometri contractul a fost reziliat și este în curs de re-licitare.

De asemenea, Ministerul Transporturilor susține că în acest an se va deschide circulația și pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda cu o lungime de 17 kilometri. Și această autostradă este împărțită în 4 loturi, iar în prezent se circulă doar pe loturile 3 și 4, care au fost inaugurate în vara anului trecut.

Via Profit

Comentarii (2)

  • Rudolf D.
    "Se va circula de la Sibiu la Nădlac la profil de autostradă".
    Sa nu exageram, va mai exista o bucata de 17 km intre Cosevita si Margina pe unde vom mai circula pe un nenorocit de drum inca cel putin 5 ani
    11 0
  • Ce să zică un politruc pe$edist în afară de minciuni, evident că mai este o bucată lipsă!
    Despre tronsoanele de pe Sibiu - Pitești, tărăgănate nejustificat atâta timp ce are de zis? Că acolo nu mai poate da vina degeaba pe constructor, consultanți sau pe statul perpendicular.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru