China domină topul celor mai vândute modele plug-in hybrid în 2018: BMW Seria 5, cel mai popular model PHEV care se comercializează și în Europa

de Daniel Popescu
Luni, 18.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele chinezești Byd Tang și Byd Qin sunt cele mai vândute modele plug-in hybrid la nivel global în 2018, iar podiumul este ocupat de versiunea PHEV a lui BMW Seria 5.

Tesla Model 3 a devenit cea mai vândută mașină electrică din lume în 2018 datorită vânzărilor înregistrate în Statele Unite și Canada, însă China și-a luat revanșa în segmentul mașinilor plug-in hybrid.

Potrivit datelor centralizate de compania de analiză Jato Dynamics în cele mai importante 53 de state ale lumii pentru piața auto, constructorul chinez Byd domină autoritar acest segment.

Astfel, pe primele două locuri se poziționează SUV-ul Byd Tang și sedanul Byd Qin, care au înregistrat 62.000 de unități și, respectiv, 61.000 de unități vândute.

Podiumul este completat de versiunea plug-in hybrid a lui BMW Seria 5, comercializată sub numele BMW 530e iPerformance, care a acumulat 50.000 de unități. Astfel, BMW Seria 5 este cel mai bine vândut model plug-in hybrid la nivel global dintre cele care sunt disponibile și pe piața europeană.

În această categorie intră și Toyota Prius, care ocupă locul 4 cu 47.000 de unități. Interesant este însă că Prius este singurul plug-in hybrid din top 10 ale cărui vânzări au scăzut comparativ cu anul 2017.

De asemenea, în top 10 se mai regăsesc doar alte două modele plug-in hybrid care pot fi cumpărate inclusiv de pe piața europeană.

Este vorba despre Mitsubishi Outlander PHEV, ale cărui vânzări au crescut de la 24.000 la 41.000 de unități pentru a propulsa modelul japonez pe locul 6 în clasamentul general, dar și despre Volvo XC60SUV-ul suedez a înregistrat 21.000 de comenzi pentru versiunea plug-in hybrid, suficient pentru a ocupa locul 9 în clasament în fata modelului Honda Clarity.

Pe piața europeană, cel mai vândut model plug-in hybrid a fost Mitsubishi Outlander PHEV, potrivit datelor oficiale furnizate de constructorul japonez.

Via Jato

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Deci cele chinezeşti domină cu cel puţin 500.000 PHEV !!

    Bravo BMW pentru seria PHEV şi mai ales pentru i3, i8...şi venerabila Outlander şi Prius Prime dar restul încă dorm în papuci în timp ce China bagă tare.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru