China analizează interzicerea mașinilor pe benzină în anumite regiuni ale țării: “eliminarea completă”, un scenariu improbabil

Publicat joi, 22.08.2019 13:02 de Paul Cosma

China analizează ideea de a interzice mașinile pe benzină în anumite regiuni ale țării, ca o măsură suplimentară de promovare a vehiculelor electrice. Chinezii cred însă că eliminarea completă din circulație a mașinilor pe benzină este un scenariu puțin probabil.

Combaterea poluării cu ajutorul mașinilor electrice este o prioritate pentru China, cea mai mare piață auto din lume și cea mai mare piață pentru vehiculele cu emisii reduse sau zero.

În ciuda scăderii vânzărilor din ultimele 12 luni, guvernul chinez se gândește la varianta interzicerii mașinilor pe benzină în anumite regiuni ale țării, potrivit informațiilor Reuters.

Măsura ar fi menită să promoveze suplimentar mașinile electrice, în condițiile în care interzicerea ar fi implementată în urma unei analize a guvernului. Totuși, chinezii admit că o interzicere completă a circulației mașinilor pe benzină este un scenariu puțin probabil, chiar fantezist.

Anul trecut, China a înregistrat vânzări de 1.3 milioane de mașini pe segmentul NEV (new energy vehicles), iar rezultatul din 2019 este estimat la 1.5 milioane de unități.

Via Reuters